Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Υποβαθμίζεται ο Ε.Ο.Τ. Κυκλάδων

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση αλλάζει η δομή του  ΕΟΤ  με μεταφορά μεγάλου μέρ...




Με νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση αλλάζει η δομή του ΕΟΤ με μεταφορά μεγάλου μέρους των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Τουρισμού.
Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, «Αναδιοργάνωση του υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουριστικός και Λοιπές Διατάξεις» είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, νομοθετική πρωτοβουλία για τον ελληνικό τουρισμό και στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:
-Αναδιοργάνωση και ενίσχυση του επιτελικού ρόλου του υπουργείου Τουρισμού.
-Εκσυγχρονισμός του ΕΟΤ και μετατροπή του σε σύγχρονο Οργανισμό προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση.
-Ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.
-Ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουριστικό τομέα.
Ωστόσο, μέσα στο νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και η κατάργηση περιφερειακών υπηρεσιών ή διοικητική υποβάθμιση του ΕΟΤ και όπως όλα δείχνουν, μία εξ αυτών είναι και η Π.Υ.Τ. Κυκλάδων που εδρεύει στην Σύρο.
Η έδρα στη Ρόδο
Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Αιγαίου που θα έχει έδρα τη Ρόδο και εκεί θα υπαχθούν οι υπόλοιπες Περιφερειακές Υπηρεσίες Κυκλάδων, Σάμου, Β. Αιγαίου και Δωδεκανήσων οι οποίες καταργούνται.
Ειδικότερα συστήνονται οι παρακάτω υπηρεσίες: Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Βόλο, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με έδρα την Πάτρα, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα,Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Μακεδονίας –Θράκης.
Επίσης, ανακατατάξεις αναμένεται να υπάρξουν και για τους υπαλλήλους που εργάζονται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.
Για την περιοχή μας το σχέδιο προβλέπει ότι: οι υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών Β. Αιγαίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου συμπεριλαμβανομένων και των Γραφείων Υποστήριξης Σάμου, Χίου και Κω του ΕΟΤ, μεταφέρονται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού που θα έχει έδρα τη Ρόδο.
Τι θα γίνει στις Κυκλάδες
Από την παραπάνω μεταρρύθμιση προκύπτει ότι η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων με έδρα την Σύρο, δεν καταργείται αλλά θα υποβαθμιστεί διοικητικά.
Συγκεκριμένα, θα υπαχθεί στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο και θα λειτουργεί ως Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού με έδρα τη Σύρο και χωρική αρμοδιότητα της Κυκλάδες (δείτε εδώ αναλυτικά τη διάρθρωση των υπηρεσιών ανά την επικράτεια).
Θα διατηρήσει τις περισσότερες από τις αρμοδιότητες που ασκεί σήμερα, στην ουσία όμως, θα αποτελεί παράρτημα της υπηρεσίας που θα λειτουργεί στη Ρόδο και θα χάσει μέρος της αυτονομίας της.
Σε ότι αφορά τους 7 υπαλλήλους που υπηρετούν στο γραφείο των Κυκλάδων, από τις έως τώρα προβλέψεις, φαίνεται πως θα παραμείνουν στην Σύρο και δε θα χρειαστεί να μεταβούν στην κεντρική υπηρεσία της Ρόδου.

Πηγή : http://cyclades24.gr/