Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Οι κάτοικοι Πάρου - Αντίπαρου έδωσαν ηχηρό «χαστούκι» στην πολιτική Γεωργιάδη

Η «βροντερή» καταδίκη της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου τοπικού δημοψηφίσματος τη...





Η «βροντερή» καταδίκη της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου τοπικού δημοψηφίσματος της χώρας, που πραγματοποιήθηκε σε Πάρο-Αντίπαρο, και αφορούσε στην «καταστροφή των δομών υγείας» στα δύο νησιά...

Στο δημοψήφισμα, που διοργάνωσε το Συντονιστικό των φορέων Πάρου-Αντίπαρου, συμμετείχαν 5.419 κάτοικοι, στα 12 εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί στα δύο νησιά.

Τα αποτελέσματα αποτελούν ηχηρό «χαστούκι» για τον υπουργό Υγείας, ο οποίος με την πολιτική που εφαρμόζει κατ' επιταγή της τρόικα όλο το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλεται πως δίνει τη «χαριστική βολή» στη δημόσια υγεία.

Οι κάτοικοι των δύο νησιών που καταδίκασαν την πολιτική η οποία καταστρέφει κατά τα λεγόμενά τους τις υποδομές της δημόσιας υγείας και είπαν «ναι» στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται για τις 26 Φεβρουαρίου και αναμένεται να νεκρώσει κάθε δραστηριότητα σε Πάρο και Αντίπαρο, ήταν 5.364. Τα «όχι» ήταν μόλις 36, ενώ υπήρχαν και 19 άκυρα.

Το Συντονιστικό Πάρου-Αντίπαρου για την Υγεία, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς, προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία.

Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2.500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα.

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι νησιωτικών και ακριτικών περιοχών είναι ιδιαίτερα οξυμένα.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Κίμωλος έμεινε χωρίς καν στοιχειώδη ιατρική μέριμνα και περίθαλψη, αφού η σύμβαση του αγροτικού ιατρού έληξε.


Πηγή : http://www.plektani.gr/