Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ . ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ

                                ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ                          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ομήρου 9 Αθήνα,  τ.κ 10672...

   

                            ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ
                         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ομήρου 9 Αθήνα,  τ.κ 10672
                         Email: skaladostinos@yahoo.gr





<<ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ>>


Κατά την συνάντηση του ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΛΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ, την Τετάρτη 12-2-2014, με θέμα <<Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας >> (ΑΣΠΗΕ) γνωμοδοτεί.

Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε ως ακολούθως:
Όπως ήδη γνωρίζετε, την 23-12-2013 ο Υπουργός Περιβάλλοντος  Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.  Γ. Μανιάτης, με απόφασή του (ΒΛΓΓ0-Ε3Χ, α.π. 172568/23-12-2013), ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής  Ηλεκτρικής Ενέργειας” (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MWκαι των συνοδών έργων, για τα νησιά (ενιαία) Τήνο, Νάξο Πάρο και Άνδρο, καθώς επίσης και για την διασυνδετική γραμμή  μεταφοράς  150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης  Νομού Αττικής. Η έγκριση αυτή ήρθε σε συνέχεια και κατ ακριβολογία, αγνοώντας τις προηγηθείσες αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Τήνου και των Δήμων των άλλων εμπλεκόμενων νησιών, Άνδρου, Νάξου και Πάρου. Επίσης την επακολουθήσασα αρνητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία βεβαίως έλαβε σοβαρά υπόψη της τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών όπως εκφράζονται από τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επειδή οι συνέπειες ενός τέτοιου έργου θα είναι σοβαρές και μη αναστρέψιμες και θα υποσκάψουν τις προσπάθειές μας πολλών ετών για μια Τήνο ελκυστική, με σεβασμό στις αληθινές αρετές της και στην απαράμιλλης ομορφιάς ενδοχώρα της.
Επίσης, αρχή μας ήταν και είναι ότι δεν μπορεί αναλόγου βαρύτητας και συνεπειών αποφάσεις, να λαμβάνονται όχι απλώς ερήμην αλλά και αντίθετα προς τις εκπεφρασμένες τεκμηριωμένες απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμφοτέρων των βαθμών, όπως συμβαίνει εν προκειμένω αλλά και ερήμην των τοπικών κοινωνιών και συλλογικών φορέων.

Ως εκ τούτου, εισηγούμαι:
Να κατατεθεί αίτηση ακυρώσεως κατά της άνω υπουργικής απόφασης ΒΛΓΓ0-Ε3Χ, α.π. 172568/23-12-2013 με την οποία ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφάσισε να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής  Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW και των συνοδών έργων, για τα νησιά (ενιαία) Τήνο, Νάξο Πάρο και Άνδρο, καθώς επίσης και για την διασυνδετική γραμμή  μεταφοράς  150KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης  Νομού Αττικής, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου, από το Σύλλογό μας, σε κοινή εφόσον είναι δυνατό γραμμή με τους λοιπούς Δήμους και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ασφαλώς με άλλους Συλλόγους, νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα της Τήνου, που επιθυμούν να αγωνιστούν για την ακύρωση του εν λόγω έργου.
Να κατατεθεί και αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατά της άνω υπουργικής αποφάσεως .
Να ανατεθεί η υπόθεση στον δικηγόρο Αθηνών και Διδάκτορα Νομικής, κ. Γεώργιο Ξανθούλη του Ναπολέοντα, ΑΜ ΔΣΑ 11019, κάτοικο Αθηνών, οδός Αλωπεκής αρ. 50-52, Αθήνα 106-76, με την ρητή εντολή όπως άμεσα ασκήσει αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατά της άνω υπουργικής αποφάσεως, για λογαριασμό του Συλλόγου μας, υποβάλλοντας υπομνήματα και υπογράφοντας ό,τι απαιτείται για το σκοπό της ευδοκίμησης των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων και της ακύρωσης του έργου όπως σχεδιάζεται και όπως εγκρίθηκε με την άνω υπουργική απόφαση.
Να εκπροσωπεί τον Σύλλογό μας σε ακροατήριο ή Συμβούλιο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε άλλου αρμοδίου Δικαστηρίου και να ενεργεί παν ό,τι απαιτείται έστω και αν δεν μνημονεύεται ρητά στην παρούσα απόφαση.

Το Δ.Σ του Προδρομικού Συλλόγου Σκαλάδου Τήνου, αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου του,
Αποφασίζει ομόφωνα ως εξής:
Την κατάθεση από τον Σύλλογό μας αιτήσεως ακυρώσεως κατά της υπουργικής απόφασης ΒΛΓΓ0-Ε3Χ, α.π. 172568/23-12-2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περί έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής  Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW και των συνοδών έργων, για τα νησιά (ενιαία) Τήνο, Νάξο Πάρο και Άνδρο, καθώς επίσης και για την διασυνδετική γραμμή  μεταφοράς  150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης  Νομού Αττικής, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε αρμοδίου Δικαστηρίου.
Την κατάθεση από τον Σύλλογό μας αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως κατά της άνω υπουργικής αποφάσεως .
Αναθέτει την υπόθεση στο σύνολό της στον δικηγόρο Αθηνών και Διδάκτορα Νομικής, κ. Γεώργιο Ξανθούλη του Ναπολέοντα, ΑΜ ΔΣΑ 11019, κάτοικο Αθηνών, οδός Αλωπεκής αρ. 50-52, Αθήνα 106-76, με την ρητή εντολή όπως άμεσα ασκήσει αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως κατά της άνω υπουργικής αποφάσεως, για λογαριασμό του Συλλόγου μας, υποβάλλοντας υπομνήματα και υπογράφοντας ό,τι απαιτείται για το σκοπό της ευδοκίμησης των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων και της ακύρωσης του έργου όπως σχεδιάζεται και όπως εγκρίθηκε με την άνω υπουργική απόφαση.
Να εκπροσωπεί τον Σύλλογό μας σε ακροατήριο ή Συμβούλιο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή κάθε άλλου αρμοδίου Δικαστηρίου και να ενεργεί παν ότι απαιτείται έστω και αν δεν μνημονεύεται ρητά στην παρούσα απόφαση.




ΠΡΟΕΔΡΟΣ          : ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Αντωνίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΖΑΛΩΝΗΣ Αλέξανδρος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     : ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ Κων/να
ΤΑΜΙΑΣ                : ΠΕΤΟΒΙΤΣ Μαρία
ΜΕΛΗ                   : ΚΟΤΖΑΜΠΑΛΤΙΡΗΣ Μιχάλης
                              : ΒΙΔΑΛΗΣ Μάριος

                              : ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Παντελή