Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μακαρονάδα από τον Chef Αράθυμο

   Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 800γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα καλαμαράκια 2-3 αντζούγιες 3 ώριμες τομάτες τριμμένες 1/2 ποτη...

  

Υλικά:


  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

  • 800γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα καλαμαράκια

  • 2-3 αντζούγιες

  • 3 ώριμες τομάτες τριμμένες

  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

  • 1 σφηνάκι ρακή

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • μαϊντανός

  • αλάτι,πιπέρι

  • ελαιόλαδο



      Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια ενώ σε άλλο μάτι της κουζίνας τοποθετούμε το τηγάνι μας με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες και τα ψήνουμε μέχρι να λιώσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα καλαμαράκια, σβήνοντάς τα με το κρασί και τη ρακή. Προσθέτουμε τις τομάτες και λίγο αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί καλά η σάλτσα μας. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό(μη ξεχνάμε και την αλμύρα της σάλτσας), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα,αφήνοντας 1-2 λεπτά ακόμα στη φωτιά να δέσουν μεταξύ τους όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με πολύ πιπέρι και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.


*Συμβουλές: 

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια 7 λεπτά
  2. Δεν τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό


Και κάτι για το τέλος Emoji : Τα μακαρόνια πήραν την ονομασία τους από τους "μακαρονάδες" πλανόδιοι πωλητές στην Ιταλία. Υπάρχουν πάνω από 800 είδη πάστας.Τέλος κάθε πόλη της Ιταλίας και χωριό έχουν το δικό τους παρασκευαστήριο!