Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Προσοχή αυτές τις μέρες στους δρόμους του νησιού μας

Φωτογραφία από το αρχείο του tinos.biz Επίκαιρο για τις μέρες που διανύουμε στο νησί μας λόγω της αύξησης των οχημάτων! Επειδή χρειά...

Φωτογραφία από το αρχείο του tinos.biz
Επίκαιρο για τις μέρες που διανύουμε στο νησί μας λόγω της αύξησης των οχημάτων! Επειδή χρειάζεται πολύ προσοχή στους δρόμους για πολλούς και διάφορους λόγους τηρούμε όσο μπορούμε τον Κ.Ο.Κ., όχι για τα προσθήματα που θα μας κόψουν αν τον παραβούμε, αλλά για τη σωματική μας ακεραιότητα! Όσο και να γνωρίζουμε καλά τους δρόμους του νησιού μας (κάτι πολύ δύσκολο λόγω του κακού οδικού επαρχιακού δικτύου) δεν γνωρίζουμε τη συμπεριφορά που έχουν οι "επισκέπτες" της Τήνου στο τιμόνι!
Στη συνέχεια θα δείτε κάποια videos που κακώς δεν προβάλλονται από την Ελληνική Τηλεόραση, έτσι θα είχαμε μειώσει κατά πολύ τα τροχαία ατυχήματα στη Χώρα μας, που σύμφωνα με έρευνες το 90% των θυμάτων, είτε αυτών που έχασαν τη ζωή τους είτε αυτών που έμειναν παράλυτοι, είναι κάτω των 35 ετών. 
Μέσα σε 50 χρόνια στην Ελλάδα σημειώθηκαν 130.000 θάνατοι σε τροχαία, υπήρξαν 360.000 παράλυτοι και τετραπληγικοί και 2 εκατομμύρια τραυματίες. 

Σχετικό άρθρο του protothema.gr


Ήρθε (κι έφυγε) το Πάσχα, μαζική έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κρίνουμε πως είναι κατάλληλη στιγμή να σας θυμίσουμε χαρακτηριστικά video για τους λόγους που ΠΡΕΠΕΙ να προσέχετε πίσω από το τιμόνι.

Πολλοί θεωρείτε πως βγαίνοντας από το εθνικό δίκτυο, οι επαρχιακοί δρόμοι προσφέρονται για μεγαλύτερες οδηγικές απολαύσεις. Μεγάλο λάθος και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο αφύπνισης που εξηγεί γιατί στους επαρχιακούς δρόμους πρέπει να προσέχουμε διπλά… 



 
Το παρακάτω video είναι κατά τη γνώμη μας ένα από τα καλύτερα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ γύρω από το θέμα, θέτοντας και τη παράμετρο «οικογένεια», γιατί η χρήση της ζώνης ασφαλείας, δεν μπορεί απλά να σώσει τη δική σας ζωή αλλά και να διατηρήσει ξέγνοιαστη τη ζωή όλων των μελών της οικογένειά σας. 



Δεν είναι όμως μόνο η ζώνη ασφαλείας. Μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οχημάτων, είναι η απροσεξία. Η χρήση κινητών τηλεφώνων. Η αδιανόητη τάση οδηγών να πληκτρολογούν «μηνύματα» στο κινητό τους ενώ βρίσκονται στο δρόμο! 



Ακολουθούν μερικά ακόμα αντίστοιχα σποτ. Αν νομίζετε πως σας τα παραθέτουμε για να σοκάρουμε, έχετε απόλυτο δίκιο! Ίσως αυτό το να σώσει τη ζωή σας. Και τις ζωές άλλων. Γιατί η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο…