Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πρόσκληση του κ. Σώχου για την 161η Επέτειο της Β' Εύρεσης της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 161 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Β΄ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕ...

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 161ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Β΄ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.00μ.μ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΑΚΙ ΣΤΑ ΥΣΤΕΡΝΙΑ ΣΤΙΣ 08.00π.μ.

Μεγάλη τιμή και θεία ευλογία περιποιεί το γεγονός της έλευσης της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης Τήνου, στα Υστέρνια και σ΄όλη την Έξω Μεριά, όπου κατ΄έτος την 18η Δεκεμβρίου εορτάζεται το ιστορικό γεγονός της Β΄Εύρεσής Της.

Ας παρακολουθήσουμε τον ιστορικό, όπως κατέγραψε τα γεγονότα και όπως έχουν χαραχθεί στη συνείδηση του πιστού λαού. « Το θλιβερό γεγονός της κλοπής της θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Τήνου συνέβη την νύκτα της 15ης προς 16η Δεκεμβρίου 1842. Η Αγία Εικόνα, μετά από πολλές και έντονες προσπάθειες των αρχών και του λαού ολόκληρης της νήσου Τήνου και μετά, από ολονύκτιες δεήσεις και παρακλήσεις προς την Κυρία Θεοτόκο, Ευρέθηκε πάνω από το χωριό Υστέρνια της Τήνου, εντός της γης, όπου ο ιερόσυλος είχε σκάψει και θάψει Αυτήν. Η Δευτέρα αυτή εκ γης Εύρεσις της θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελίστριας έγινε το πρωΪ της 18ης Δεκεμβρίου 1842, ημέρα Παρασκευή, με την υπόδειξη του συλληφθέντος ιερόσυλου. Στον τόπο που βρέθηκε η Εικόνα τοποθετήθηκε μαρμάρινος σταυρός και ακοίμητο καντήλι. Σήμερα, έχει κτισθεί περικαλής ναός, προς τιμήν της Β΄Εύρεσης, χάριν των προσπαθειών, των Υστερνιωτών και του χριστεπώνυμου λαού.
Η Διοικούσα το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου Επιτροπή εξέδοσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί το λαό να μετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν, ως εξής: την Τρίτη 17/12/2013 τέλεση Μεγάλου Εσπερινού στον πανίερο ναό της Μεγαλόχαρης στις 19.00μ.μ. Την Τετάρτη 18/12/2013 με λιτανευτική πομπή θα μεταβεί στο Ευγγελιστράκι η Αγία Είκόνα, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο και τις αρχές του τόπου και στις 08.00π.μ. τέλεση πανηγυρικής θ. λειτουργίας. Ο φιλευβλαβής λαός των Υστερνίων και της Έξω Μεριάς καλεί τους Τήνιους συμπολίτες-προσκυνητές, να τιμήσουν την Παναγία μας, με την παρουσία και συμπροσευχή τους.
                                                                                  Με εκτίμηση και χριστιανική αγάπη


                                                                                                      ΕΜΜ. ΣΩΧΟΣ