Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Hellenic Match Racing Tour Άνδρου: Αποτελέσματα 1ης ημέρας

  Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης φάσης του “Hellenic Match Racing Tour” της Πάρου στις 11-13 Απριλίου, το HMRT ανοίγει...


 Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της πρώτης φάσης του “Hellenic Match Racing Tour” της Πάρου στις 11-13 Απριλίου, το HMRT ανοίγει και πάλι πανιά υποσχόμενο ένα συναρπαστικό τριήμερο.
Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι έπειτα από τις όμορφες και δυνατές μονομαχίες της Πάρου, αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν στο νησί της Άνδρου για να δώσουν το παρόν στη 2η φάση της δυναμικής ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης. Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε την προκριματική φάση, κατά την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες όλες οι ομάδες μεταξύ τους.
Τα οκτώ γνώριμα πλέον πληρώματα ήταν έτοιμα για άλλη μια φορά να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό στίβο, ο οποίος στήθηκε με φόντο την όμορφη χώρα της Άνδρου. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, το όμορφο σκηνικό, η άψογη φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και η ενέργεια των ιστιοπλόων συνετέλεσαν σε ένα όμορφο αποτέλεσμα, αντάξιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του τόπου.
Το πολύ υψηλό επίπεδο και οι συχνές αλλαγές στη διεύθυνση και την ένταση του ανέμου απαιτούσαν από τις ομάδες ιδιαίτερη προσοχή και πλήρη εγρήγορση ώστε να κερδίσουν τον αντίπαλο. Έτσι, επιδόθηκαν σε δυνατές μονομαχίες όπου ρόλο έπαιζε και η παραμικρή λεπτομέρεια από την ταχύτητα και την τεχνική ως τη στρατηγική και τη χρήση των κανονισμών.
Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά για την ομάδα του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου “Ελληνική Αστυνομία”, που έδειξε αποφασισμένη για μια καλύτερη εμφάνιση καθώς κατάφερε να κερδίσει τους νικητές της Πάρου - την ομάδα “Ursa Minor” του Ιάσωνα Σπανομανώλη.
Δυνατό ξεκίνημα είχε και η ομάδα “VMG” του παγκόσμιου πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη –ο οποίος μάλιστα πρόσφατα μαζί με τον συναθλητή του Παύλο Καγιαλή πανηγύρισαν άλλη μια σπουδαία διάκριση  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ιέρ της Γαλλίας κατακτώντας τη 2η θέση στα σκάφη 470-,  που κέρδισε τη μονομαχία με την ομάδα “Ursa Minor” σε έναν συναρπαστικό αγώνα κατά τον οποίο η ομάδα του Ιάσονα Σπανομανώλη προηγούνταν σε σχεδόν όλη την κούρσα, ο Μάντης όμως κατάφερε να κλέψει τη νίκη στα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό.
Η ομάδα “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη μπήκε και αυτή δυναμικά στον αγώνα, μιας και  κατάφερε με σωστή επιλογή τακτικής και αποτελεσματική φύλαξη των αντιπάλων της να κερδίσει  δυο νίκες στους δυο πρώτους αγώνες. Στόχος της ομάδας εκτός από την καλή εμφάνιση αποτελεί σίγουρα και η συμμετοχή στον μεγάλο, αυτή τη φορά, τελικό στο HMRT της Άνδρου.
Η φιναλίστ ομάδα του αγώνα της Πάρου με κυβερνήτη το Θεόδωρο Τσουλφά πρωταγωνίστησε και πάλι, αφού και αυτή μέτρησε δυο νίκες και μάλιστα μια απέναντι στην ομάδα “Άνεμος Ελλάδας” της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου. Η ομάδα “Άνεμος Έλλαδας” παρά το μέτριο ξεκίνημα αναμένεται να ανεβάσει απόδοση στις επόμενες κούρσες και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στη μάχη των μεταλλίων.
Αξιοσημείωτες ήταν και οι προσπάθειες των ομάδων “Duende” της Μ.Χ. Κοντογιανοπούλου και της ομάδας “Jolly” του Jurec Strzemiecki που κοιτούν στα μάτια τα κορυφαία ονόματα του χώρου και διεκδικούν τη νίκη με υπομονή και επιμονή. Το έως τώρα το ξεκίνημά τους ήταν μουδιασμένο - χωρίς νίκη - αλλά προσβλέπουν σε βελτίωση της απόδοσής τους και του αποτελέσματος στη συνέχεια.
Μεγάλοι νικητές της ημέρας αναδείχθηκαν η ομάδα της “Ελληνικής Αστυνομίας” με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο και η ομάδα “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη, οι οποίες σημείωσαν από τέσσερις νίκες η κάθε μία.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 από τις 28 ιστιοδρομίες της προκριματικής φάσης, τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των οποίων είναι τα εξής:
Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΝΙΚΕΣ
ΗΤΤΕΣ
1
“Άνεμος Ελλάδας” - Skipper: Σοφία Μπεκατώρου
2
2
2
“Hellenic Police” - Skipper: Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος
4
-
3
“Tsoulfas Sailing Team” - Skipper: Θεόδωρος Τσουλφάς
2
2
4
“VMG Team” - Skipper: Παναγιώτης Μάντης
3
1
5
“Dark n’ Stormy Match Race, powered by Atalanti”
- Skipper: Στρατής Ανδρεάδης
4
-
6
“Ursa Minor” - Skipper: Ιάσονας Σπανομανώλης
1
3
7
“Duende” - Skipper: Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου
-
4
8
“Jolly” - Skipper: Jurek Strzemiecki
-
4

Η συνέχεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, ώστε να αναδειχθεί ο νικητής της δεύτερης φάσης του “HellenicMatchRacingTour


Πηγή : http://cyclades24.gr/