Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΗΝΙΩΝ ΧΩΡΑΪΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ) ΤΗΝΙΩΝ ΧΩΡΙΑΪΤΩΝ Λεωφ. Αλεξάνδρας & Ασημ. Φωτήλα 40 Αθήνα 114 73 Αθήνα 24/03/2014 Αρ. Πρωτ. ...



ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ)
ΤΗΝΙΩΝ ΧΩΡΙΑΪΤΩΝ
Λεωφ. Αλεξάνδρας & Ασημ. Φωτήλα 40
Αθήνα 114 73

Αθήνα 24/03/2014
Αρ. Πρωτ. 10



Προς: Το Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τήνου.





Θέμα: “ΑΙΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”



Κύριοι,
     
      Ο Σύλλογός μας μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου με την οποία αντιτίθεται στην υλοποίηση του έργου “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5MW (95 Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο του Νομού Κυκλάδων και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης, Νομού Αττικής”.      
       Συντασσόμαστε απόλυτα με το σκεπτικό και το πνεύμα της ομόφωνης απόφασης του Δήμου Τήνου σύμφωνα με το οποίο η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν μπορεί να γίνει σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού ούτε να αλλοιώσει τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά του τα οποία είναι σεβαστά και από τις τρέχουσες πολεοδομικές διατάξεις (“ρυθμιστικό”).
     Σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέτρο που δεν προσβάλλει με το μέγεθος και την παρουσία της την ιδιαίτερη αισθητική και χρώμα του νησιού μας και δεν υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων.
      Θα σταθούμε δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Νησί με σκοπό την οριστική ακύρωση του έργου.



                                                                                                                 TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.