Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΤΗΝΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΤΗΝΟΥ Αγαπητοί μο...



ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ
ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’
ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ ΤΗΝΟΥ

Αγαπητοί μου,
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει προ πολλού να θέτουν αρχικά τις υποδομές για την συνύπαρξη με ΑΜΕΑ και έχουν δώσει ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην μόρφωση, στη καθημερινότητα και γενικότερα στην αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ίσως γιατί από νωρίς άρχισαν ρεαλιστικά να σκέφτονται ότι όλοι θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους εξαιτίας κάποιας ατυχίας ή γιατί κάποια ΑΜΕΑ το απαίτησαν εγκαίρως και το κέρδισαν. Στη χώρα μας έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να κατακτήσουμε αυτή την «άλλη» νοοτροπία και, κατά συνέπεια, αυτή την άλλη αντιμετώπιση που δεν θα έχει το συναίσθημα της λύπης ή της φιλανθρωπίας αλλά το συναίσθημα της ανθρωπιάς και του χαμόγελου στον συνάνθρωπο γενικότερα.
Τα ἄτομα με ειδικές ανάγκες, ουσιαστικά είναι άτομα με ειδικές δεξιότητες και ικανότητες, αρκεί η κοινωνία μας να τους προσφέρει τις ευκαιρίες για να τις εκδηλώσουν, ὅπως το αποδεικνύει η πορεία και η δράση του Συλλόγου των ΑΜΕΑ Τήνου, η νέα Αίθουσα του οποίου, ευγενής προσφορά του Δήμου Τήνου, σήμερα εγκαινιάζεται, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, που διέπει τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και τούτο, διότι λυδία λίθος και αλάνθαστο κριτήριο ηθικής, ανθρωπιάς και δημοκρατικότητας μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζει τα μέλη της, που απαιτούν ιδιαίτερη μέριμνα και διαφορετική αντιμετώπιση. 
Δεν είναι δυνατόν μια κοινωνία να λέγεται και να είναι δημοκρατική, αν δεν προσφέρει και δεν διασφαλίζει σε άλα τα μέλη της το δικαίωμα να χαρουν και να ζήσουν τη ζωή.
Δεν είναι δυνατόν μια κοινωνία να είναι και να λέγεται Χριστιανική, αν δεν βρίσκεται διαρκώς, με λόγια αλλά και με  έργα αγάπης, δίπλα σ’ εκείνους, το πήλινο και θνητό περίβλημα της αθάνατης ψυχής των οποίων έχει υποστεί κάποιες ρωγμές.
Με τις σκέψεις αυτές, σας συγχαίρουμε θερμά τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Τήνου για την καθόλου δραστηριότητά του και τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσφορά τους και, νοερά παρόντες και επευλογούντες το σημερινό εγκαινιασμό, ευχόμεθα ο παθών υπέρ ημών Κύριος να θεραπεύσει κάθε σωματική και ψυχική μας ατέλεια και να σας αξιώσει να εορτάσετε με υγεία και πνευματική αγαλλίαση την εκ νεκρών Ανάστασή Του.

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

† Ο ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’