Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΜΑΡΤΗ: Όλοι και Όλες στον Αγώνα και τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις. 10:30 π.μ. στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου

Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Μάρτη - 48ωρη Απεργία 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤ...Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Μάρτη - 48ωρη Απεργία
10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ


Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις δημόσιων φορέων και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της υπονόμευσης των κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, την προώθηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και τη διαμόρφωση ενός δημοσίου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά, επιχειρηματικά κριτήρια.


Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιδιώκει ουσιαστικά την αναδιάρθρωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση που δίνουν οι παραγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, με σκοπό να μείνουν στο κράτος μόνο εκείνες οι υπηρεσίες που δεν προσφέρουν κέρδος στους ιδιώτες. Στοχεύουν σε ένα μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος,  αυταρχικό και ξένο προς τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που από την άλλη θα υπηρετεί ακόμη πιο πιστά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.


Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων και τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών. Γι΄ αυτό το λόγο εισάγεται  και η “πρωτοτυπία” των προκαθορισμένων αξιολογικών αποφάσεων, όπου ένα 15% θα πρέπει εκ των προτέρων να αποτύχει, συνδέοντας άμεσα την αξιολόγηση με τις απολύσεις και τη διάλυση όλου του δημόσιου τομέα. 


Προετοιμάζονται για την ικανοποίηση του στόχου των 15.000 απολύσεων μέσα στο 2014, δημιουργώντας διαρκώς νέες δεξαμενές διαθεσιμοτήτων σε όλο το δημόσιο τομέα. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μόλις πριν 4 ημέρες στη Βουλή, δείχνουν με σαφήνεια τους στόχους τους: «Ως το 2015, υπάρχει η δέσμευση, να μειωθεί κατά 150.000 υπαλλήλους ο Δημόσιος Τομέας και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τι σημαίνει, όμως, η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο για τους πολίτες ; Σημαίνει συρρίκνωση του δικαιώματος στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση. Η διάλυση του ΕΣΥ, η έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, το κλείσιμο σχολικών μονάδων  –  μόνο μέσα στο 2014 ο προϋπολογισμός προβλέπει νέα κατάργηση/συγχώνευση 1676 !!  –  και τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – έβαλαν ήδη λουκέτο στο 30% περίπου των τμημάτων – και η κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τι σημαίνει στην πράξη για όλη την κοινωνία ο “εξορθολογισμός” του δημόσιου τομέα.


Παράλληλα καλλιεργούν καθημερινά το φόβο στους εργαζόμενους όλου του δημόσιο τομέα, εντείνοντας το διοικητικό αυταρχισμό και τις πειθαρχικές διώξεις. Θέλουν τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, όχι θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά πειθήνια όργανα μιας πολιτικής που κατακρεουργεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.


Η καπιταλιστική βαρβαρότητα των μνημονίων και της φτωχοποίησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας μπορεί να ανατραπεί, μόνο μέσα από την ασυμβίβαστη πάλη του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Η ανατροπή προς όφελος της εργατικής τάξης προϋποθέτει ένα εργατικό κίνημα με ταξικό- αγωνιστικό προσανατολισμό πέρα από τα όρια της υποταγής και του συμβιβασμού της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη πρέπει να είναι το πρώτο απεργιακό βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας .  Όλοι  και όλες στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!