Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ενημερωτικό Δετίο από το Γραφείο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω  Τ Ι Κ Ο        Δ Ε Λ Τ Ι Ο 1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ             Πραγματοποιήθηκαν τ...

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο        Δ Ε Λ Τ Ι Ο

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

            Πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα με μεγάλη επιτυχία τέσσερα  σεμινάρια - προγράμματα  κατάρτισης, για κάθε ενδιαφερόμενο από το ΚΕΚ “Γεννηματάς ΑΕ” της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου  με πλήρη χρηματοδότηση  της Περιφέρειας. Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική και η ποιότητα της εκπαίδευσης αρίστη.
            Συγκεκριμένα οι εκπαιδεύσεις που έγιναν αφορούσαν:
1. « καλλιέργεια, μεταποίηση και αξιοποίηση ελληνικών αρωματικών φυτών », στις  7/10/2013 και  8/10/2013
                   
2. « τυποποίηση και προώθηση αρωματικών φυτών » στις  10/10/2013

3. « Οικοσυνοδοί - συνοδοί περιήγησης στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών (αρχές συνοδείας και γνώση χλωρίδας- πανίδας και ιστορικού τοπίου)» στις 22 – 25/10/2013

4.  “ Γενικές αρχές Αμπελουργίας και Ελαιοκομίας” (φύτευση, λίπανση, άρδευση, κλαδέματα, φυτοπροστασία)  στις 11- 12/11/2013    
            Τα σεμινάρια  γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο Στενής, το οποίο παραχωρεί ο Δήμος Τήνου. Επίσης για πρακτικούς λόγους χρησιμοποιήθηκε και η  αίθουσα Αγίου Αντωνίου  του Καμαριού της Στενής.
            Από την θέση αυτή  εκφράζουμε ευχαριστίες τόσο στον Δήμο Τήνου όσο και στην ενορία Αγίου Αντωνίου.

2. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑÏΚO KΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

            Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μ. Βίλλας συμμετείχε σε αποστολή 32 Ελλήνων  που ασχολούνται με την γεωργία ή την παραγωγή τροφίμων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών στις 17-19 Οκτωβρίου 2013, προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή και περιφερειακού συμβούλου κ. Νίκου Χρυσόγελου.
            Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ως εξής:
1. Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου Parliamentarium.
2. παρακολούθηση της ημερίδας στο Ε.Κ. με θέμα "Σίτιση της Ευρώπης σε περιόδους κρίσης: Προς ένα πιο ευέλικτο σύστημα τροφίμων".
3. παρακολούθηση της ημερίδας με θέμα "Ποιοτική Γεωργία και Ποιοτικά Τρόφιμα".
4. Εκδήλωση με τον πολιτιστικό σύλλογο "Ελληνικός Κύκλος Βρυξελλών" με θέμα τη Ποιοτική Γεωργία και τη Ποιοτική Διατροφή.
5. Γνωριμία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

3. ΤΟΥΡΝΟΥΑ   ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ

            Διεξήχθη στις 16/11/2013 με μεγαλη επιτυχία το τουρνουά πινγκ-πονγκ  που οργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ με την συμμετοχή ομάδων  της Αθήνας και αθλητών από τις Κυκλάδες.
            Η διοργάνωση αυτή καλύφθηκε οικονομικά εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια  Ν. Αιγαίου, γιατί το άθλημα του πινγκ – πονγκ στις Κυκλάδες καλλιεργείται μόνο από τον αθλητικό σύλλογο του νησιού μας, τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Μέσα από την συμβολή της αυτή, η Περιφέρεια μας θέλει να προτρέψει τα παιδιά μας να ασχολούνται με το αθλητισμό και με κάθε είδους άθλημα.
            Συγχαίρουμε τους διοργανωτές, τα παιδιά που αγωνίστηκαν, τον σύλλογο, και ιδιαίτερα την πρόεδρό του,  και τον υπέυθυνο του τμήματος πινγκ -πονγκ κ. Β. Περιβολαράκη.

                
4. ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΤΟ ΠΕΡΊΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 5Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΜΕΛΙΟΎ ΚΑΙ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΜΈΛΙΣΣΑΣ

            Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων έχει προβεί σε δράσεις, βασισμένες στην στρατηγική ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, με σκοπό να συμβάλει στην προώθηση των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων.  Η προβολή  και ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας μας, είναι βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής.
            Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προσκαλεί τις Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών, τους Μελισσοκομικούς  Συν/σμούς και τους Δήμους Δωδεκανήσου & Κυκλάδων να συμμετάσχουν στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης  και Φιλίας στις 6 - 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους   σε περίπτερο που έχει μισθωθεί από την Περιφερεια μας. Η συμμετοχή όλων  είναι δωρεάν.

5. Τέλος το νησί μας επισκέφθηκαν στις 15 και 16/11/2013 οι  περιφερειακοί συμβούλοι Μαργάρας Βασίλειος της Μυκόνου  και Γρυπάρης.Δημήτρης της Σύρου και είχαν συνεργασία με τον κ. Μ. Βίλλα.

ΤΗΝΟΣ 19-11-2013

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΝΟΥ