Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Απάντηση του κ.Σίμου Ορφανού στο Δήμαρχο Τήνου πάλι για το θέμα του Τ.Α.Π.

Όσα δε φτάνει η αλεπού..... τα κάνει κρεμαστάρια Κύριε Δήμαρχε, Με πολλή προσοχή διάβασα την απάντησή σας σχετικά με το Τ.Α.Π. Α...

Όσα δε φτάνει η αλεπού..... τα κάνει κρεμαστάρια

Κύριε Δήμαρχε,

Με πολλή προσοχή διάβασα την απάντησή σας σχετικά με το Τ.Α.Π. Αφού παραδέχεστε (σιωπηρά) ότι είπατε ψέματα, νομίζω ότι οφείλετε, απέναντι στους συμπολίτες μας, που πλήττονται καθημερινά από τα αβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα, τουλάχιστον ένα συγνώμη και να τους πείτε επιτέλους την αλήθεια.

Με την απάντησή σας προσδιορίσατε την ουσιαστικότερη διαφορά μας. Δηλαδή ότι εμείς πάντα μιλάμε και μιλάω, ευθέως, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας και μου αναλογεί, σε αντίθεση με εσάς, που όταν τα βρείτε δύσκολα πάντα αποφεύγετε να μιλήσετε ευθέως και προσπαθείτε να ρίξετε τις ευθύνες σε άλλους…….Δυστυχώς πρώτη σκέψη που οδηγεί τις ενέργειες σας είναι η πολιτική χειραγώγησή και η αποφυγή του όποιου πολιτικού κόστους.

Μιας και δεν το καταλάβατε λοιπόν με την πρώτη, σας επαναλαμβάνουμε: Βεβαίως και είναι υποχρέωση του Δήμου η εναρμόνιση με τις αντικειμενικές αξίες που καθορίζει το Υπουργείο Οικονομικών .

Η μομφή που σας αποδίδουμε είναι ότι : «Δεν τηρήσατε την υποχρέωση που είχατε από το νόμο εδώ και πολλά χρόνια ως Δήμαρχος του Δήμου Εξωμβούργου ζημιώνοντας τον Δήμο κατά εκατοντάδες
χιλιάδες ευρώ και τούτο το πράξατε μόλις το 2012 όταν και βρήκατε μπροστά σας τις οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου Τήνου.»

Και επειδή φαίνεται ότι η μαθηματική συλλογιστική σας πάσχει, σας επισυνάπτω για υπενθύμισή αλλά και ενημέρωση των συμπολιτών μας την 16/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε με μια ματιά να αναγνωρίσετε και εσείς και οι συμπολίτες μας πού εφαρμόστηκαν βίαια αυξήσεις της τάξης του 400%. (Διαβάσετε καλύτερα τις αποφάσεις και θα διαπιστώσετε ότι η αναφορά σας για Πόρτο και Αγία Παρασκευή είναι άστοχη διότι αφορά οικόπεδα με ανενεργές παροχές Δ.Ε.Η. που δεν εισπράττετε το Τ.Α.Π και όχι ακίνητα).

Εφόσον καταλάβατε μόνο το «πολιτικάντικο» και όχι το «εν πολλοίς ψευδέστατο» ευθέως και καθαρά σας κατηγορούμε ότι : Είστε υπόλογος απέναντι στον Νόμο και στον Κώδικα Δήμων και
Κοινοτήτων (άρθρο 259 του Π.Κ και άρθρο 142 του Δ.Κ.Κ) για την παραβατικότητα που έχετε επιδείξει στο εν λόγω θέμα, δηλαδή για απώλεια εσόδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Βλέπετε εμείς δεν είμαστε της λογικής του «πάτσι - πάτσι οι καπάτσοι».

Παρακάτω είναι οι τιμές από τις ζώνες ανά περιοχή όπως μας τις επισύναψε ο κ Σίμος Ορφανός






Τήνος 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Τήνου