Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κυκλοφορούσε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, στην Θήρα.

Συνελήφθησαν προχθές (Παρασκευή, 03-08-2012) το μεσημέρι στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε ημεδαποί (-...

Συνελήφθησαν προχθές (Παρασκευή, 03-08-2012) το μεσημέρι στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε ημεδαποί (-1- γυναίκα και -3- άνδρες) ηλικίας 23, 16, 18, 22, και 27 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες σε συναλλαγές τους σε καταστήματα της Θήρας, χρησιμοποιούσαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. 

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί οκτώ (8) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία η σπείρα είχε χρησιμοποιήσει σε ισάριθμα καταστήματα. 

Επιπλέον προέκυψε ότι τρεις από τους συλληφθέντες, στις αρχές του έτους, είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση και σε ένα από αυτούς είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. 

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.