Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κραυγή απόγνωσης του δημάρχου της Τήνου

Τα προβλήματα που δημιουργεί το ημιτελές εδώ και δύο χρόνια λιμάνι της Τήνου στον τουρισμό του νησιού και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια,...


Τα προβλήματα που δημιουργεί το ημιτελές εδώ και δύο χρόνια λιμάνι της Τήνου στον τουρισμό του νησιού και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, επισημαίνει προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη  ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του, για την ολοκλήρωση του λιμένα.
Με επιστολή του προς τον υπουργό ο δήμαρχος τονίζει πως έχει ολοκληρωθεί το 86% του λιμανιού της Τήνου και η κατάσταση αυτή δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις για το δήμο και την τουριστική του ανάπτυξη καθώς, όπως υπογραμμίζει, «τα κρουαζιερόπλοια έχουν διαγράψει από προορισμό τους την Τήνο μέχρι ολοκληρώσεως του λιμενικού της έργου ενώ την ώρα που προσπαθεί να αυξήσει τα δρομολόγια για το νησί, οι ακτοοπλόοι διαμηνύουν πως θα κάνουν περικοπές».
Υπογραμμίζει δε πως «h Τήνος, σκληρά δοκιμαζόμενη και αυτή από την οικονομική λαίλαπα της εποχής, προσβλέπει στην τουριστική ανάπτυξη, με λογική, ποιότητα, βάθος και μέτρο, για να “κρατηθεί” στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε. Όμως με θλίψη διαπιστώνω ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε μέσω διεθνών εκθέσεων, ποιοτικών εκδόσεων και εκδηλώσεων, συμβολής στην καλλιέργεια σωστής επαγγελματικής συνείδησης από όλους, προβολής κάθε γνωστής και κυρίως άγνωστης πτυχής του σημαντικού μας τόπου, κινδυνεύουν να πάνε χαμένες διότι το άλφα και το ωμέγα ενός νησιωτικού προορισμού είναι ένα ασφαλές και σύγχρονο λιμάνι».
Ο δήμαρχος Τήνου κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο δημαρχείο για το θέμα του λιμένα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεωργίου Πουσσαίου και με συμμετοχή της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων.