Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στους Αγίους Αναργύρους στη Γύρλα Τήνου την 1η Ιουλίου 2012 | tiniaki.gr

Πανηγύρισε το ενοριακό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού στην περιοχή της Γύρλας Τήνου την Κυριακή 1 η Ιουλίου 2...

Πανηγύρισε το ενοριακό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού στην περιοχή της Γύρλας Τήνου την Κυριακή 1η Ιουλίου 2012.
Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον εφημέριο π. Μάρκο Φώσκολο και άλλους ιερείς της Τήνου. Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον ακούραστο εφημέριο Μουντάδου, Καρυάς και Τζάδου, με συμμετοχή ενοριτών, κατοίκων του Μουντάδου, Καρυάς και άλλων χωριών και της Χώρας της Τήνου. Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Ακολουθία των Άρτων, και στη λήξη της ο Αγιασμός της Πρωτομηνιάς, με ραντισμό των ευλαβών των Αγίων Αναργύρων. Καλλίφωνοι ψάλτες απέδωσαν τροπαρια και ύμνους της Εορτής. 

Στη συνέχεια προσφέρθηκε το πάντα φιλόξενο κέρασμα των Μουνταδιανών, και μέσα στη φροντισμένη αίθουσα της Εκκλησίας, εύγεστο γεύμα με τη «σφραγίδα» των νοικοκυρών του Μουντάδου. Το παρόν έδωσε και ο π. Μάρκος Θεοδοσίου πρώην εφημέριος Μουντάδου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.


Δείτε φωτογραφίες από το πανηγύρι εδώ

Νίκος Φώσκολος

Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.