Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σπουδαίες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού ΄ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012'

Παρουσιάστηκε χτες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού από τον Δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και το πρόεδρο του ...


SIROS_-POLITISMOSΠαρουσιάστηκε χτες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού από τον Δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και το πρόεδρο του ΟΠΑΣ Γιάννη Κεράνη στη αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης και μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Σε γενικές γραμμές το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερο από πέρσι. Λιγότερες εκδηλώσεις, με μικρότερο Budget άλλες καλύτερες και άλλες να είναι στα ίδια σταθμά με τις περσινές. Εκδηλώσεις που θα γίνουν γιατί η Σύρος χρειάζεται ένα δυναμικό παρών. Λίγο η κακή συγκυρία, λίγο ο μειωμένος προϋπολογισμός ήταν αυτά που κυριάρχησαν σύμφωνα με το Πρόεδρο του ΟΠΑΣ Γιάννη Κεράνη. Οι εκδηλώσεις θα χωρίζονται σε 8 θεματικές ενότητες. Μέσα σε αυτές ,συμπεριλαμβάνονται και συναυλίες με αξιόλογους καλλιτέχνες αναγνωρισμένους ,με μεγάλη ιστορία στο χώρο της Δισκογραφίας. Ονόματα όπως η Γλυκερία, Ελευθερία Αρβανιτάκη , Δημήτρης Μπάσης , Βασίλης Παπακωνσταντίνου , Λουδοβίκος των Ανωγείων , Peter Tiboris Βασίλης Καζούλης είναι από τα ηχηρά ονόματα των εκδηλώσεων.
Δεν θα υπάρχει Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Κάτι που επιβεβαιώθηκε, ήταν ότι οι φετινές εκδηλώσεις δεν θα έχουν Καλλιτεχνικό Διευθυντή. ‘’Η συνεργασία μας με τον Κύριο Ροδαμίτη δεν μπόρεσε να συνεχιστεί τόνισε ο κ.Κεράνης. Λίγο ο χαμηλός προϋπολογισμός, λίγο η διαφωνία με μερικές εκδηλώσεις μα κράτησαν μακριά από την συμφωνία.’’ εδώ πάντως να επισημάνουμε ότι δεν θα απέχει και τελείως ο κ. Ροδαμίτης. Αφού θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε 3 εκδηλώσεις ως επιμελητής. Όσο αναφορά τις επιδοτήσεις, ο Δήμος θα είναι κοντά σε παραδοσιακούς Συλλόγους. Ο Εθελοντισμός είναι ένα θέμα που σχολιάστηκε στο Δελτίο Τύπου καθώς φέτος δεν θα υπάρχουν 2μηνίτες και όλα θα στηρίζονται στους Υπαλλήλους του ΟΠΑΣ που ευχαρίστησε ο Πρόεδρος Γιάννης Κεράνης.


Αναφορικά μερικές από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις
  1. 8ο Φεστιβάλ Αιγαίου με 400 καλλιτέχνες /19 χορωδίες/μουσικούς/ηθοποιούς.
  2. 9 Ιουλίου εκδήλωση της Δήμητρας Σγουρού που την ίδια μέρα θα γίνει και η απονομή του Peter Tiboris από τον Δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα.
  3. 15 Ιουλίου- Εκδήλωση/μπολερό κάτω από τα αστέρια
Η 3η ενότητα περιλαμβάνει φεστιβάλ κλασικής Μουσικής
4η ενότητα-Φεστιβάλ ανεξάρτητου Ροκ που θα αρχίσει 4/8 και την επιμέλεια θα έχει ο Χρήστος Παπαδάκης.
5η ενότητα Αnimasyros θα πραγματοποιηθεί ,συγκεκριμένα από τις 20 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2012.
6η ενότητα εικαστικά
7η ενότητα – Θα περιλαμβάνει Παραδοσιακές εκδηλώσεις (όπως Τράτα κ.λ.π)


Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Απόλλων
24-25 Ιουλίου – Τάκης Χρυσικάκος-Λουδοβίκος Ανωγείων
27-29 Ιουλίου Παραστάσεις από τους τοπικούς Θιάσους
11-12   Ιουλίου – Νίκος Γκάτσος
28-29 Αυγούστου – Αφιέρωμα στην Σμύρνη


Oι συναυλίες στο Πρώην Λατομείο Καραβέλα

26 Ιουλίου – Ορχήστρα Κυκλάδων μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη
30 Ιουλίου - Συναυλία με την Γλυκερία, την Αρετή Κετιμέ και την Τουρκάλα Κοτς.
8 Αυγούστου –Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Όλες οι παραπάνω συναυλίες θα έχουν εισιτήριο 12 ευρώ


Οι συναυλίες στην Άνω Σύρο

12 Ιουλίου –Συγκρότημα Φρικαντέλα με την Χριστίνα Κεχαγιόγλου
18 Ιουλίου- Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση
23 Ιουλίου - Μπαμπης Τσέργος(αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη)
Τα εισιτήρια από 10 Ευρώ τα κανονικά και 5 το φοιτητικό. Ενώ αν κάποιος θέλει να βρεθεί καις τις 4 συναυλίες το εισιτήρια θα είναι 25 ευρώ.
papak
glikeria
arbanitaki 
Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.