Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Παρανοήσατε κύριε Λακασά - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κοινό Τηνίων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ Προς: κ. Λακασά Απόστολο Κοινοποίηση: Εφημερίδα Καθημερινή Σύνταξη Ιστοσελίδας Σ...



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ

Προς: κ. Λακασά Απόστολο
Κοινοποίηση: Εφημερίδα Καθημερινή
Σύνταξη Ιστοσελίδας
Σύνταξη Εφημερίδας
Τηνιακά Μέσα Ενημέρωσης
Αθηναϊκός Τύπος

Τήνος, 15 Δεκέμβρη 2014
Αξιότιμε κ. Λακασά,
            Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια σημεία τα οποία, διαβάζοντας το άρθρο σας με τίτλο “Αντιπαράθεση με έντονο παρασκήνιο” στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής, με ημερομηνία 14 Δεκέμβρη 2014, θεωρούμε ότι έχετε παρανοήσει.
            Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή ως μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κοινό Τηνίων που αποτελεί την ελάσσονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού με μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, η οποία φέρει και την ιδιότητα του εκλέκτορα για τις εκλογές της διοικούσας επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.
            Πρώτον, στο άρθρο σας αναφέρετε ότι το “κλειδί” που εξηγεί τις αντιδράσεις κατά του Ν. 4301/2014 είναι η αλλαγή στον τρόπο εκλογής αντιπροέδρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Με πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Τήνο σας ενημερώνουμε ότι και τα τρία επίμαχα άρθρα του νόμου, δηλαδή τα άρθρα 26, 50 και 51 έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις. Απόδειξη αυτού οι χιλιάδες υπογραφές που έχουν μαζευτεί για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου όπου περιλαμβάνεται και η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της Σχολικής Επιτροπής που άλλαξε πρόσφατα (άρθρο 50, Ν.4301/2014) και τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης ως μέλος της, για τον διορισμό των καθηγητών.
            Δεύτερον, υποστηρίζετε ότι ο δήμαρχος Τήνου φέρεται να συμμάχησε με δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου δεν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
            Τρίτον, θεωρείτε ατόπημα, το να εμπλέξει ο δήμαρχος στη διαμάχη του με την Μητρόπολη και ρωμαιοκαθολικούς συμβούλους. Μάθετε λοιπόν ότι
α) Οι καθολικοί δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες της Τήνου, όπως κάθε ελεύθερος πολίτης, επέλεξαν να εμπλακούν.
β) Δεν υφίσταται διαμάχη ανάμεσα στον δήμαρχο και στην Μητρόπολη αλλά ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των Τηνιακών και σε όσους ευθύνονται για τις επίμαχες διατάξεις.
γ) Η συμμετοχή των καθολικών της Τήνου στον δίκαιο αγώνα των Τηνιακών δεν είναι ατόπημα. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι στο νησί, εδώ και χρόνια, καθολικοί και ορθόδοξοι ζούμε συμφιλιωμένοι και αλληλέγγυοι κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν.
            Παρακαλούμε, για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.
Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Κοινό Τηνίων

Μαρούλα Κουσουνάδη – Αλβέρτη