Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ

Η αποστολή Μετά τις επιτυχείς αποστολές του 2011 [Διάπλους Αιγαίου, Ερέτρια - Ηράκλειο] του 2012 [Διάπλους Βορείου ...Η αποστολή

Μετά τις επιτυχείς αποστολές του 2011 [Διάπλους Αιγαίου, Ερέτρια - Ηράκλειο] του 2012 [Διάπλους Βορείου Αιγαίου, Σιθωνία - Ερέτρια] και του 2013 [Διάπλους Πειραιάς – Χανιά] οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team, της μοναδικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης, επιστρέφουν στην ανοιχτή θάλασσα για το νέο τους μεγάλο εγχείρημα.

ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ. Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.

Το εγχείρημα θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές υπό τη φροντίδα του.

Η ομάδα

Το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τους Άγγελο Χριστοφίδη, Άγγελο Μηνούδη, Κώστα Μανατάκη και Χρήστο Φλεβοτόμο, με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό τη σύμπλευση για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικότερα των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

To South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο.

Ο σύλλογος «Πίστη»

Η Πίστη είναι σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη. Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
              ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
                    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ
                ΕΙΔΙΚΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ
                 ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ν.Δ.1111/72          


Αξιότιμοι κύριοι,

Με  την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια προσπάθεια με φιλανθρωπικό – ενημερωτικό σκοπό που γίνεται από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη» και του South EvianGulf team σε μια κοινή προσπάθεια- εκστρατεία ενημέρωσης που ονομάσαμε Χίλια Μίλια (Greece 1000 Miles). Πιο συγκεκριμένα:

ΕΛΛΑΔΑ 1000 ΜΙΛΙΑ.  Ένα ταξίδι, το οποίο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην ναυτική ιστορία με καγιάκ, συγκαταλεγόμενο μεταξύ των πλέον απαιτητικών εγχειρημάτων που θα έχουν επιχειρηθεί ποτέ παγκοσμίως, με τον συγκεκριμένο τύπο σκάφους. Πρόκειται για μια διάσχιση 1000 ναυτικών μιλίων μόνο με κουπί, από το δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, τους Οθωνούς, μέχρι το ανατολικότερο, το ακριτικό Καστελλόριζο, την οποία οι κωπηλάτες της ομάδας στοχεύουν να ολοκληρώσουν σε διάστημα 55 ημερών, κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.
Το εγχείρημα θα αφιερωθεί στο σύλλογο γονέων καρκινοπαθών παιδιών «η Πίστη», που επί μία 20ετία στέκεται δίπλα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους, με στόχο τόσο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου, όσο και την παρότρυνση να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο, τα παιδιά που νοσηλεύονται στις ογκολογικές κλινικές υπό τη φροντίδα του.Ο σύλλογος «Η Πίστη»
Η Πίστη είναι σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καρκινοπαθών παιδιών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1993 με την υπ’ αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον, με πίστη. Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν στα καρκινοπαθή παιδιά ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.
Η ομάδα
Το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τους Άγγελο Χριστοφίδη, Άγγελο Μηνούδη, Κώστα Μανατάκη και Χρήστο Φλεβοτόμο, με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον ίδιο τους τον εαυτό, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, οι αθλητές της ομάδας χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες στο ανοιχτό πέλαγος, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι της ομάδας είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με σκοπό τη σύμπλευση για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη, και ειδικότερα των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. To SouthEvian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς.
Η δική σας συμβολή:
Στην προσπάθεια που συνοπτικά αναλύεται παραπάνω, η δική σας συμβολή είναι αποφασιστικής σημασίας, προκειμένου το εγχείρημα μας να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή, να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο ομαλά, να έχει όσο μεγαλύτερη απήχηση και συμμετοχή από τις τοπικές κοινωνίες από όπου θα περνάνε οι κωπηλάτες μας και τελικά να στεφθεί από επιτυχία.
Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά για τη συνεργασία σας προκειμένου να κάνουμε την προσπάθεια αυτή όσο γίνεται πιο γνωστή στην τοπική σας κοινωνία ώστε ο κόσμος να μάθει γι αυτή, να συμμετάσχει και να την ενισχύσει. Θα θέλαμε επίσης να είναι εφικτό λίγο από τον ραδιοφωνικό – τηλεοπτικό σας χρόνο προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη μας να συνομιλήσουν απευθείας με το κοινό σας, να ενημερώσουν απευθείας για την προσπάθεια και να καλέσουν τον κόσμο να μας πλησιάσει να ενημερωθεί και να μας συνδράμει. Ευχής έργο θα ήταν να είμαστε σε θέση να οργανώνουμε μια γιορτή υποδοχής στην ομάδα των κωπηλατών με την έλευση στην πόλη σας όπου και θα μπορούσαν να μιλούν για το σκοπό του ταξιδιού τους και τις εμπειρίες τους από αυτό.
Ακολουθούν στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων του συλλόγου και της ομάδας, και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία. (τηλ Γραφείου : 2107488961, τηλ Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κας Βαρδουλάκη – Σταματέα Αναστασίας : 6985948303)Με εκτίμηση
για το Δ.Σ. της ΠΙΣΤΗΣ
Ο Πρόεδρος

Βλάχος ΧρήστοςΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ
901 11 159 159 (ΟΤΕ 3,68 € / κλήση)


Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία νικιέται – Ας βοηθήσουμε όλοι!
     
     

           Γραφεία: Ηγήμονος 2Β, Ζωγράφου Τηλ.: 210 7488 961, 210 7486 880, fax: 210 7486 880, www.pisti.gr, pisti@otenet.gr