Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νησιωτική Ανατροπή: Χαρίζεται η ποινή του Χαράλαμπου Κόκκινου με Προεδρικό Διάταγμα τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές

Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία. Μόλις τρεις βδομάδες...

Χαράλαμπος Κόκκινος 2
Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία. Μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο “χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο … στις 8-2-2012… και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του…” (ΦΕΚ 554Γ). Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέχει θέση εκπαιδευτικού και είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί.

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή.
Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!
Οι πολίτες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων ας έχουν τα ανωτέρω υπόψη όταν θα κληθούν να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι «ανεξάρτητοι» συνδυασμοί δεν είναι τίποτα άλλο από κρυπτόμενους κυβερνητικούς συνδυασμούς. Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε τις ρίζες τις διαπλοκής και της διαφθοράς και στην Περιφέρειά μας. Ήρθε η ώρα της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Σχετικά με το θέμα ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής Μπενέτος Σπύρου δήλωσε:
«Η ταύτιση κόμματος και κράτους και η ποδηγέτηση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί για ακόμα μια φορά οργή στους πολίτες που βλέπουν κάποιοι να είναι πιο ίσοι από άλλους απέναντι στο νόμο. Γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια να βγουν από τη ναφθαλίνη τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση της χώρας, νομιμοποιώντας και εξαφανίζοντας τις συνέπειες των αυθαιρεσιών και παράνομων πράξεών τους. Τους επιτρέπουν με τον τρόπο αυτό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Οξύτατη απάντηση στη Νησιωτική Ανατροπή
“Oι επαγγελματίες “βιομήχανοι της λάσπης” και της παραπληροφόρησης, μαζί με τα δεκανίκια της παρακμής βγήκαν παγανιά”
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο και υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, Χαράλαμπος Κόκκινος, έκανε την παρακάτω δήλωση σε απάντηση ανακοίνωσης της Νησιωτικής Ανατροπής:
“Οι επαγγελματίες «βιομήχανοι της λάσπης» και της παραπληροφόρησης και τα «παπαγαλάκια», τους σε συνδυασμό με τα τοπικά δεκανίκια της παρακμής, που τάχα επιζητούν την «ανατροπή», βγήκαν «παγανιά», λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στην τελευταία τους προσπάθεια να αποτρέψουν το μοιραίο για αυτούς τέλος.
Κρίνουν «εξ’ ιδίων τα αλλότρια», επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα – όταν αυτό έχει κλείσει προ καιρού- και όταν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Εκνευρίζονται που αθωώθηκα, αναμασούν ζητήματα έχοντας επιλεκτική μνήμη και αποφεύγοντας να μιλήσουν πολιτικά και έντιμα.
Επιλέγουν να επικρίνουν, να παραχαράσσουν και να ειρωνεύονται απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής της Δικαιοσύνης (το Συμβούλιο Χαρίτων δεν είναι πολιτικό όργανο), που εκτιμώντας σε συνεδρίαση της το περασμένο έτος (2013) μία υπόθεση για την οποία επέμενα ότι ήμουν αθώος και για την οποία είχα υποστεί πολιτικό διωγμό επανεκτίμησε και απεφάνθη θετικά για το πρόσωπο μου. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση. Άλλωστε, «κατηγορούμαι» αναπόδεικτα γι’ αυτό, την ίδια ώρα που – όπως επιβεβαιώνει το ΦΕΚ που εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα- άλλοι έντεκα (11) συνάνθρωποι μας έτυχαν αθωωτικής γνωμοδότησης από το ίδιο όργανο.
Θυμίζω ότι οι περιβόητοι «διορισμοί», στους οποίους αναφέρονται, ουδέποτε έγιναν και ο ίδιος διαφύλαξα το κύρος του διαγωνισμού κάνοντας δεκτές τις ενστάσεις που κατατέθηκαν και στη συνέχεια ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδικασία.
Για θέματα που έχουν λήξει και για τα οποία επιβεβαιώνεται η αθωότητα μου δεν έχω ούτε να απολογηθώ ούτε να προσθέσω κάτι άλλο.
Επισημαίνω, όμως, τα εξής:
Είναι αποτυχημένη η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Υπενθυμίζω ότι είχα προ καιρού ενημερώσει με Δελτίο Τύπου την τοπική κοινωνία ότι περίμενα επίθεση από αυτούς που επενδύουν στο μαύρο της μαύρης προπαγάνδας και το κόκκινο του φανατισμού. Τους έχω μάθει καλά πλέον…
Ο κος Μπενέτος Σπύρου και η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, με τις δηλώσεις και την ανακοίνωση τους μετατρέπονται σε αυτόκλητους υπερασπιστές και δεκανίκι του κου Μαχαιρίδη, αφού εσκεμμένα αποφεύγουν να αναφέρουν ότι στον πολιτικό διωγμό που είχα υποστεί πρωταγωνιστής ήταν πολιτικό στέλεχος – βουλευτής Κυκλάδων- ο οποίος στήριξε και στηρίζει τον κο. Μαχαιρίδη και επιχείρησε να με εξοντώσει ηθικά, επαγγελματικά και πολιτικά. Όσον αφορά τους τρεις(3) υπαλλήλους για τους οποίους «σκίζουν τα ιμάτια» τους, ας αναζητήσουν τις ευθύνες στην Πασοκική μισαλλοδοξία. Αν, πριν αβασάνιστα επιτεθούν εναντίον μου, είχαν κάνει τον κόπο να αναζητήσουν τις υπόγειες διαδρομές αυτής της κατάπτυστης σκευωρίας, θα είχαν πληροφορηθεί ποιοι επιδίωξαν τον πολιτικό αφανισμό μου και θα είχαν διαπιστώσει το σκόπιμο σύρσιμο αυτής της υπόθεσης μέχρι τις παραμονές των εκλογών. Το καταρρέον σύστημα ΠΑΣΟΚ στον επιθανάτιο ρόγχο του, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πρωταθλητής του πολιτικού αμοραλισμού!
Τέλος, θυμίζω ότι οι σύγχρονοι φαρισαίοι να μην κρίνουν «εξ’ ιδίων τα αλλότρια»
Άλλοι κρίνονται και ερευνώνται οι ευθύνες τους από τη δικαιοσύνη και τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς τόσο για τη διαχείριση όσο και για το πόθεν έσχες τους, ακόμα και για το θάνατο ανθρώπων……..