Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Χαμένα Ιδανικά | Λαγουρός Νίκος

Ιδανικά…ΜΙΑ λέξη τόσο μικρή που κρύβει μέσα της όλη την αλήθεια της ζωής μας.. Αγάπη, οικογένεια, φίλοι, πατρίδα, θρησκεία, μικρές καθ...

Ιδανικά…ΜΙΑ λέξη τόσο μικρή που κρύβει μέσα της όλη την αλήθεια της ζωής μας..
Αγάπη, οικογένεια, φίλοι, πατρίδα, θρησκεία, μικρές καθημερινές στιγμές…
Άραγε λοιπόν τι θα γινόταν άμα χάναμε την ελπίδα μας για όλα αυτά.. αν σταματούσαμε να προσπαθούμε για τα πιστεύω μας.. ???
Σωστό η λάθος δεν υπάρχει… Υπάρχει μόνο η αξία που δίνουμε στο κάθε τι που πιστεύουμε μέσα μας..
Οι άνθρωποι έχουμε το κακό να συγκρίνουμε καταστάσεις κ να κρίνουμε..
Κ όμως.. αυτό είναι λάθος.. κανένας άνθρωπος κ καμία κατάσταση δεν είναι ποτέ ίδια..

Δυστυχώς κ με καλοπροαίρετο πάντα τρόπο μέσα μας υποβόσκει ένα αίσθημα ζήλιας η μιας μικρής κακίας.. Λέμε στον φίλο μας ‘’μην το κάνεις, γιατί κ εγώ που το προσπάθησα έφαγα τα μούτρα μου’’. Μήπως όμως στην πραγματικότητα φοβόμαστε..? φοβόμαστε ότι εκεί που αποτύχαμε εμείς οι άλλοι μπορούν να πετύχουν..? ίσως.. αλλά μετά καθόμαστε κ αναρωτιόμαστε ‘’γιατί’’? Μήπως τελικά εμείς δεν το θέλαμε όσο οι άλλοι..? μήπως τελικά εμείς δεν είμασταν τόσο δυνατοί..?
Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν βρίσκει τις πραγματικές αξίες στην ζωή του όταν κλείσει τα αυτιά του.. όταν σταματάει να ακούει τις φωνές γύρο του.. γιατί δυστυχώς ζούμε στην πιο παράλογη εποχή.. δεν είναι κρυφό ότι ζούμε στην εποχή της ισοπέδωσης.. απ’ τα Μ.Μ.Ε  μέχρι τις τελευταίες φυλλάδες μας έχουν εντρυφήσει στο μυαλό ότι όλα είναι απλά..
Η νέα γενιά δυστυχώς έχει αρχίσει κ χάνει τα ιδανικά της.. για την ακρίβεια δεν ξέρει καν πια είναι κ αν έστω υπάρχουν.. Όλα στις μέρες μας είναι πρόσκαιρα, απλά κ περαστικά..
Έχει χαθεί η αξία του έρωτα, της αγάπης, της στιγμής, της φιλίας κ του να νοιάζεσαι απλά για τον άλλο χωρίς να έχεις να κερδίσεις τίποτα.. αυτό είναι ανθρωπιά.. κ ειλικρινά μέσα στην παραζάλη της εποχής μας η ανθρωπιά έχει αρχίσει να εκπλήξει… Όλοι τον εαυτό μας.. όλοι την δικιά μας βολεψιά.. όλοι επικαλούμαστε τα Θεία μόνο όταν δεν είμαστε καλά κ τα έχουμε ανάγκη σαν τη μοναδική μας ελπίδα για εκείνη την στιγμή.. Όλοι βρίζουμε τους πολιτικούς μας κ βγαίνουμε στους δρόμους για να νοιώσουμε ότι κάνουμε κάτι κ μετά πάλι στις κάλπες ψηφίζουμε τους ίδιους..
Ας κάνουμε λοιπόν μια φορά τη διαφορά στη ζωή μας.. Ας τολμήσουμε εκεί που οι περισσότεροι φοβήθηκαν… ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε απ’ τους υπόλοιπους γύρο μας με τον σωστό τρόπο κ να μην μαζοποιούμαστε άλλο..
Όλοι έχουμε τα ιδανικά μας μέσα μας κ πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτά με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα κ ας μην έχουμε καμία ελπίδα να τα καταφέρουμε.. Αν ακούμε τι μας λένε κ παύουμε να ελπίζουμε για την αλήθεια μας, τότε ας καθίσουμε καλύτερα σε μια γωνιά κ ας γίνουμε απλοί παρατηρητές στις ζωές των άλλων, περιμένοντας τον χρόνο να μας πάρει…
Αγαπάτε αληθινά, μοιράζεστε και νοιάζεστε…!!!
Άλλωστε ότι αξίζει να κάνεις σε αυτή τη ζωή, αξίζει κ να το παρακάνεις..