Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Λαϊκισμός θα βλάψει τους λαϊκιστές | ΤΗΝΟΣ Τολμάμε μαζί

Ο Λαϊκισμός  θα βλάψει τους λαϊκιστές Στη «Δημιουργική Πορεία» της απραξίας και της (ξεκούραστης) αντιπολίτευσης των 3,5 χρόνων, θα απ...

Ο Λαϊκισμός  θα βλάψει τους λαϊκιστές
Στη «Δημιουργική Πορεία» της απραξίας και της (ξεκούραστης) αντιπολίτευσης των 3,5 χρόνων, θα απαντάμε μέχρι τις 18 του μήνα, με κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί. Δεν το θέλουμε ούτε κάναμε την αρχή. Γι αυτό και πριν ο κόσμος απογοητευτεί από το γαϊτανάκι των απαντήσεων και ανταπαντήσεων, θέτουμε ευθέως την πρόκληση:

Ο κ. Σίμος Ορφανός ή άλλος εκπρόσωπος του συνδυασμού του και εκπρόσωποι των λοιπών συνδυασμών, θα βρεθούμε σε αναμέτρηση σε τηλεοπτικό σταθμό της Σύρου, αφού συμφωνήσουμε και τους όρους αυτής. Με τα έγγραφά μας και τα επιχειρήματά μας ο καθένας, όσο χρειαστεί, να λάμψει η αλήθεια, να φανεί η αποτελεσματικότητα, το σχέδιο, να αποδειχθεί ποιοι «έλιωσαν» 18 ώρες τη μέρα για το Δήμο, μέχρι να καταρρεύσουν οι κατηγορίες περί αλαζονείας και έπαρσης, σα χάρτινος πύργος. Περιμένουμε την απάντηση άμεσα για να γίνουν οι σχετικές συνεννοήσεις.
Ο λαϊκισμός επανέρχεται στα δελτία τύπου του συνδυασμού του κ. Ορφανού. Ένας λαϊκισμός που, στο βαθμό που προσβάλλει την νοημοσύνη των συνανθρώπων μας, θα βλάψει τους λαϊκιστές και κανέναν άλλο. Τα περί «τραμπούκων», απολύσεων, προσλήψεων και επιδομάτων, τα επιστρέφουμε ως εντελώς απαράδεκτα. Είναι ξένα στη νοοτροπία μας, ίσως όχι στη δική τους. Και η τελευταία εποχική πρόσληψη στα 3,5 χρόνια της θητείας μας έχει γίνει με πιστή τήρηση της διαδικασίας και πάντα μέσω ΑΣΕΠ. Έτσι θα γίνεται και στο μέλλον. Το πώς δόθηκαν βοηθήματα από το Δήμο επί των ημερών μας και πώς στο παρελθόν, δεν επιδέχεται σύγκριση. Μάλλον διαθέτετε επιλεκτική μνήμη, Κε Ορφανέ. Η ιστορία του καθενός δεν διαγράφεται τόσο εύκολα όσο το κατέβασμα και της ιστοσελίδας του (μάρτυρας απραξίας 3,5 χρόνων), παραμονές των νέων εκλογών.
Μέλη Επιτροπών: Με τον Ν. 4024/2011, άρθρο 26, τα μέλη της Επιτροπής προκύπτουν από διαδικασία κλήρωσης κάτι που σας διαφεύγει. Στις ελάχιστες Επιτροπές που ορίζονταν μέλη από το ΔΣ, προτείναμε μέλη της μειοψηφίας κι αρνήθηκαν. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Ορφανός. Και με την ευκαιρία, το ίδιο και η κα Ευγενία Αλοιμόνου για το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου. Κι από πάνω πρόσβαλαν την απόφαση (σύσσωμη η μειοψηφία) για τη συγκρότηση επειδή έλειπε γυναίκα αφού η ίδια είχε αρνηθεί!!! Η προσφυγή απορρίφθηκε. Είναι έτσι κε Ορφανέ ή τα «ξεχάσατε»;
Για τις φωτογραφίες των Δημάρχων της Τήνου, τα είπαμε. Πάμε για κάτι καλύτερο και είστε σε διαρκή μάχη για τις εντυπώσεις. Αυτοί οι άνδρες που υπηρέτησαν το Δήμο Τήνου, έχουν την θέση τους στην καρδιά και τη συνείδηση όλων μας. Το γεγονός ότι πλέον είναι ένας και ενιαίος ο Δήμος της Τήνου και αγκαλιάζει όλο το νησί, διαφοροποιεί τα πράγματα. Οι Δήμαρχοι των παλαιών Δήμων της Τήνου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του νησιού, πού θα βρουν την τιμή που τους αρμόζει; Δεν πρέπει εξαρχής να τιμηθεί σε μία αίθουσα όλη η ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, χωρίς παραλείψεις; Μπορεί αυτό να γίνει στην αίθουσα του ΔΣ; Μεγάλη η υποκρισία και μεγάλο το θράσος να αντλείτε «επιχείρημα» ότι ο Δήμαρχος υποτιμά τον οποιονδήποτε ή συγκρίνει τον εαυτό του με τους ανωτέρω. Ατυχής η έμπνευση τέτοιων κατηγοριών, πρωτόγνωρο και το μένος κατά του προσώπου του Δημάρχου, κε Ορφανέ. Εξακολουθείστε μόνος σας αυτή την πορεία…   
Ειδικοί Σύμβουλοι – Συνεργάτες: Ο Δήμαρχος Τήνου, το 2011, είχε δικαίωμα να έχει 4 ειδικούς συμβούλους – συνεργάτες. Επέλεξε όμως να έχει μόνο 2. Και αυτό νομιμότατα και με πιστή εφαρμογή κάθε αναγκαίας διαδικασίας. Αλλάζει ο νόμος και οι Ειδικοί Σύμβουλοι γίνονται 2! Ο Δήμαρχος και πάλι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Μιλάμε για συμβούλους με μεγάλη και ακούραστη προσφορά στο Δήμο συνολικά και όχι στο πρόσωπο του Δημάρχου. Νωπές οι μνήμες από Ειδικό συνεργάτη – σύμβουλο του κ. Ορφανού, επί των δημοσίων σχέσεων, με συγγενικό του πρόσωπο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο (2010 και τώρα). Τώρα σας έπιασαν οι ευαισθησίες κε Ορφανέ; Τον προσωπικό σας φωτογράφο και διαχρονικό δημοσιογραφικό υμνητή σας, πώς τον ξεχάσατε;
Κινητή τηλεφωνία: Η «Δημιουργική Πορεία» σε ατομικό ρεκόρ λαϊκισμού! Ας ακούσουν όλοι και ας κρίνουν:
Με την 41/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίνεται η παροχή συνδέσεων κινητού τηλεφώνου στους Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, με ανώτατο επιτρεπτό όριο κλήσεων μηνιαίως 140€ και 70 € αντίστοιχα, το οποίο σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 140€ και 60€ αντίστοιχα. Η τυχόν διαφορά προς τα πάνω πληρώνεται από τον κάτοχο. Ο Πρόεδρος του ΔΣ αράδιασε στη μειοψηφία σειρά όμοιων αποφάσεων ανά την Ελλάδα, επιχειρήματα για τη βελτίωση της λειτουργίας του Καλλικράτειου Δήμου, κλπ, πλην όμως η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Σήμερα αποδεικνύεται γιατί: Για ένα ακόμη «όπλο» στην προεκλογική φαρέτρα του κ. Ορφανού. Η απόφαση εννοείται ότι εγκρίθηκε ως απολύτως νόμιμη.
Αμοιβή λογίστριας: Από τη σύσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης (16/6/2011) υπό τη νέα της μορφή, η αμοιβή της λογίστριας είναι η ίδια (17.000 € ετησίως). Καμία ένσταση από μέρους της μειοψηφίας, για το ποσό αυτό. Η αμοιβή της λογίστριας καλύπτει εκτός των λογιστικών – φοροτεχνικών υπηρεσιών και όλο το φόρτο της οικονομικής διοίκησης / διαχείρισης, καταθέσεις φακέλων συμμετοχής των τριών κοινωνικών προγραμμάτων (τεχνικών δελτίων - οικονομικών προσφορών, προϋπολογισμών τους και σύνταξη φακέλων ελέγχων απολογιστικά). Για έναν υπάλληλο με ανάλογα καθήκοντα και πτυχία, το κόστος θα ήταν άνω του διπλάσιου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στους πολίτες. Η μειοψηφία, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση ψήφισης του προϋπολογισμού της, ανέφερε: «οι δράσεις δεν αποφέρουν έσοδα, προς όφελος ουσιαστικών παροχών προς τους πολίτες, παραμένει στάσιμη», κλπ. Προφανώς η μειοψηφία όλα τα ζυγίζει με βάση το χρήμα και η ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο περνά σε δεύτερη μοίρα: η παροχή βοήθειας στο σπίτι, ο κοινωνικός λειτουργός, η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και η φροντίδα στους ηλικιωμένους, προφανώς δεν αγγίζουν τη «Δημιουργική Πορεία» από τη στιγμή που δεν έχουν έσοδα.  Η δική μας θεώρηση είναι τελείως διαφορετική: «Με νύχια και με δόντια» θα κρατήσουμε την Κοινωφελή Επιχείρηση και τα προγράμματά της «Βοήθεια στο σπίτι», «ΚΗΦΗ», «ΚΔΑΠ» και φυσικά το ετήσιο Φεστιβάλ Τήνου και το Καλλιτεχνικό στέκι.
Με ανάλογες τοποθετήσεις η «Δημιουργική Πορεία» γυρίζει το πολιτικό επίπεδο δεκαετίες πίσω. Όταν η εφαρμογή του νόμου εμφανίζεται υπαινικτικά ως σπατάλη ή κακοδιαχείριση, μιλάμε για οπισθοδρόμηση σε σχέση και με την ίδια δημοτική παράταξη πριν 4 χρόνια. Θυμίζουμε ότι και για τη συνεργασία με Γραφείο της Σύρου, που υποδεικνύει Προγράμματα για ένταξη έργων και προωθεί την ωρίμανσή τους, η μειοψηφία ήταν και πάλι αρνητική και μεμψίμοιρη. Και όμως, αυτή η επιλογή μας, οδήγησε στο να αναγορευθεί ο Δήμος Τήνου «Πρωταθλητής του ΕΣΠΑ στις Κυκλάδες»!
Ας διατηρήσει την ψυχραιμία της η «Δημιουργική Πορεία» και ας φυλάξει τα επιχειρήματά της για την αναμέτρηση στην τηλεόραση. Με κίνδυνο βεβαίως να γίνει σε ευρεία κλίμακα (Κυκλάδες) αντιληπτό με ποια επιχειρήματα προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Τήνου! Εκτός αν τα προορίζει μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Εμείς θα σταθούμε σοβαροί μέχρι τέλους, όσο κι αν προκληθούμε.
Για τον Συνδυασμός Τήνος – Τολμάμε μαζί

Ο Δήμαρχος & Υποψήφιος Δήμαρχος

Παναγιώτης Κροντηράς