Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νησιώτικη Ανατροπή | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τήνο Δεδεμπιλη Μαργαρίτα

ΥΠΟΨΗΦΙΑ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ      ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ    ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Τρεις μέρες απομένουν πριν...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ      ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ   
ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τρεις μέρες απομένουν πριν τις εκλογές και συνεχίζω με αξιοπρέπεια και πολιτική σταθερότητα τον αγώνα μου . Νιώθω όμως την ανάγκη να επισημάνω για μια ακόμη φορά την πολιτική σημασία των περιφερειακών εκλογών .
Οι πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία χρόνια από το κεντρικό κράτος αλλά και με τη συμφωνία και υποστήριξη της  Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν λαμβάνουν  υπόψη τους τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών αλλά εφαρμόζονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση πελατειακών και ψηφοθηρικών επιδιώξεων . Η «νησιωτικότητα»  γι αυτούς παρά τη θεσμοθέτησή της από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και το Ελληνικό Σύνταγμα ( Αρθ. 101) ήταν και είναι κενό γράμμα που μεταφράστηκε απλά στη μείωση του ΦΠΑ .Τα νησιά αναπτύχθηκαν με βάση τον μαζικό τουρισμό . Ένα μοντέλο ανάπτυξης που βοήθησε μόνο ορισμένα από αυτά . Δε συνέβαλε στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των νησιωτών αλλά  οδήγησε  στην εμπορευματοποίηση της γης  ορισμένων νησιών και ταυτόχρονα  σε περιβαλλοντική υποβάθμιση  αυτών .

Και σε άλλα νησιά ο πληθυσμός συρρικνώθηκε , ο πρωτογενής τομέας παραγωγής ( γεωργία- κτηνοτροφία ) εγκαταλείφθηκε όπως και άλλες παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες , υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες όπως η διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων , η υγεία , η εκπαίδευση .Η μετακίνηση έγινε είδος πολυτελείας και περάσαμε σε μια εποχή με τους νησιώτες να αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας .
Και το παράδοξο είναι ότι στη νέα προγραμματική περίοδο των αναπτυξιακών προγραμμάτων 2014-2020  οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές – αυτές που τώρα ζητούν ξανά τον ψήφο σας – οδήγησαν στην κατάταξη της περιφέρειας Ν Αιγαίου στις «περισσότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες» της Ελλάδας (μαζί με την Περιφέρεια Αττικής!)πράγμα που οδηγεί σε  μεγάλη απώλεια πόρων  και  συγχρηματοδότηση μέχρι   50% από το νέο ΕΣΠΑ .( για τη Δυτική Ελλάδα η συγχρηματοδότηση θα είναι  90% !!!)
Χρέος μας λοιπόν ως προτεινόμενη Περιφερειακή Αρχή  είναι να φτιάξουμε μια Περιφέρεια χωρίς εσωτερικές ανισότητες . Μια Περιφέρεια που θα εφαρμόσει ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης για τα νησιά μας  με βάση την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου .Με βάση την αειφόρο ανάπτυξη , τη βιωσιμότητα του κάθε νησιού με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του .( Ο τουρισμός λόγω της εποχικότητας έχει οικονομικό όφελος για τα νησιά  μόνο 3-4 μήνες και θα πρέπει για να κάνει βιώσιμο ένα νησί  να συνδυαστεί με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής .Το κάθε νησί για να επιβιώσει πρέπει να παράγει και να καταναλώνει τα ντόπια προϊόντα . Με τα έσοδα από τον τουρισμό να  χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της τοπικής  αγοράς   και μειώνουμε τις εισαγωγές και χρησιμοποιούμε τα ντόπια προϊόντα μας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση τουριστών και ενισχύουμε την ντόπια παραγωγή .)
Χρέος μας είναι να φτιάξουμε μια περιφέρεια αυτοτελή σε υπηρεσίες αλλά και σε πόρους ( δεν θα είμαστε πια επαίτες του κράτους ) που εκείνη θα καθορίζει τον κεντρικό σχεδιασμό και τη στρατηγική των δράσεων πάντα όμως με άμεση δημοκρατική συμμετοχή όλων των νησιωτών ( Ο Περιφερειάρχης  δεν θα έχει υπερεξουσίες και  θα γίνεται δημόσια διαβούλευση για τα μεγάλα έργα ) και θα φροντίζει για τη  συνεχή επιμόρφωση πολιτών, φορέων, στελεχών των φορέων αυτοδιοίκησης  γύρω από τα θέματα ανάπτυξης . Μια περιφέρεια που θα διεκδικεί καθημερινά τα δικαιώματα των νησιωτών .
Την Κυριακή  18/5 ψηφίζουμε για τα νησιά μας  .  Διεκδικούμε  τη «νησιωτικότητά»  μας και κάνουμε την ανατροπή  .
Ψηφίζουμε Νησιωτική Ανατροπή
Μ . Δεδεμπίλη
( Σύντομο βιογραφικό  : Γεννήθηκα  το 1973 . Κατάγομαι από την Καρδιανή .Σπούδασα Τουριστικές Επιχειρήσεις στο ΤΕΙ Αθήνας  και Μάρκετινγκ στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας ( Deree)  .Εργάζομαι στον τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια .Είμαι παντρεμένη με τον Ιάκωβο Μπρουντζάκη και έχω μια κόρη την Ελένη .)