Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δημιουργία Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 8 Μαΐου 2014 Η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου ξεκίνησε το μελωδικό ταξίδι της Το Πολι...




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 8 Μαΐου 2014
Η Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου
ξεκίνησε το μελωδικό ταξίδι της
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανακοινώνει τη δημιουργία της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας. Απόρροια της γόνιμης σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Μουσείου και της τοπικής κοινωνίας, η συγκρότηση της Ορχήστρας αποσκοπεί στην ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και την αναβάθμιση της μουσικής ζωής της Τήνου.
Κάθε Πέμπτη (στις 20:30), δεκαπέντε οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, άντρες και γυναίκες που ζουν στο νησί, δίνουν ραντεβού για τις πρόβες τους στο Μουσείο. Για όποιον άλλον μουσικό, επαγγελματία ή ερασιτέχνη, επιθυμεί να γίνει μέλος της Ορχήστρας, η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του νεοσύστατου συνόλου έχει η ταλαντούχα μουσικός Ελένη Μπαΐλη. Τη γενική διεύθυνση ανέλαβε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος πρόθυμα και αφιλοκερδώς δέχτηκε να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του.
Ο πρώτος θεματικός κύκλος της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας θα παρουσιαστεί σε συναυλία που θα δοθεί το καλοκαίρι στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου.

*Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), ή με τον κ. Ανδρέα Λαπούρτα, στο τηλέφωνο 210 3256925 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-17:00).
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr