Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το φίμωτρο μας έρχεται λίγο στενάχωρα

«Το φίμωτρο μας έρχεται λίγο στενάχωρα» Από όσα γράφετε στο δελτίο τύπου που εκδώσατε την 03.05.2014 σε εκείνο που θα συμφωνήσουμε από...

«Το φίμωτρο μας έρχεται λίγο στενάχωρα»
Από όσα γράφετε στο δελτίο τύπου που εκδώσατε την 03.05.2014 σε εκείνο που θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας είναι ότι η «Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό  έργο στους πολίτες» και όλοι πρέπει στη συνέχεια, με  κάθε δυνατό τρόπο, να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και γιατί όχι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, να ενισχύσουμε τις κοινωνικές της δράσεις.
Όσα για τα υπόλοιπα επισημαίνουμε τα εξής :
Δεν είδαμε  ποτέ το ρόλο της μειοψηφίας ως αντιπολίτευση.
Ποτέ δεν είπαμε όχι για το όχι.
Κύριο και πρώτο μέλημά μας, εφόσον ασχολούμεθα με τα κοινά του τόπου μας, είναι τα θέματα να προχωρούν σε όφελος του  νησιού μας και των συμπολιτών μας.
Ο ρόλος της μειοψηφίας όμως είναι να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα.

Και αυτό κάνουμε.
Αν σας ενοχλεί η κριτική μας πρόβλημά σας.
Μήπως έχετε ξεχάσει, ότι εσείς είστε ο Δήμαρχος που ασκεί διοίκηση στο νησί μας και γυρεύετε να απολογηθούμε εμείς για τα πεπραγμένα σας. Αν είστε κουρασμένος, μετά από «18 ώρες που λιώνατε για τα θέματα του Δήμου» και αυτό πρόβλημά σας.
Έχω κάνει την αυτοκριτική μου και σε αυτό σας  προτρέπω κ.Κροντηρά.  Είναι υγιές.
Εμείς είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι χωρίς εξαρτήσεις και κηδεμόνες, έχουμε την  άποψή μας και το φίμωτρο μας έρχεται λίγο στενάχωρα.
Αν εσείς έχετε συνηθίσει αλλιώς  και πάλι πρόβλημά σας.
Δεν ασκήσαμε κριτική ούτε στην προσφορά και στο έργο των ειδικών σας συμβούλων, ούτε στη δουλειά που παρέχει η λογιστής στην Κοινωφελή μας Επιχείρηση. Εσείς  έχετε την ευθύνη τους και εσείς ξέρετε.
Στο πώς σκέφτεστε και ενεργείτε εσείς, ασκούμε κριτική.
Αντίθετα εσείς προσβάλετε με μένος τη δουλειά και το έργο του πρώην συνεργάτη μου επειδή από χρόνους παλαιότερους, δεν λειτουργούσε ως YES - MAN  για σας, αλλά πάντα σας ασκούσε  κριτική.
Για την προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, οι πολίτες κρίνουν.
Προσπαθώ να μη μου διαφεύγει τίποτε.
Όμως ο Ν. 4024/11 ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 και εφαρμόστηκε το 2012.
Τον Ιανουάριο του 2011 αποκλείσατε τη μειοψηφία από τις επιτροπές παραλαβής έργων και προμηθειών, πράγμα που δεν είχε διανοηθεί κανείς προκάτοχός σας. ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Για τα  πορτρέτα Δημάρχων και Ευεργετών του Δήμου μας γράφετε ότι ξεχαστήκατε μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας, ότι ψάχνατε καλύτερο μέρος από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ και ότι προχθές τα βάλατε στη θέση τους τελικά . Συγχαρητήρια έστω και αργά.
Όσο για δημόσιο διάλογο, εμείς καθημερινά ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας. Αν θέλετε να συνεννοηθούμε όρους διενέργειας δημοσίου διαλόγου σε τηλεοπτικό δίκτυο στη Σύρο, να σας θυμίσω ότι εδώ και 1,5 μήνα προσπαθούμε να έρθουμε μαζί σας σε συνεννόηση, για ομιλίες στην πόλη και στα χωριά μας και μέχρι σήμερα κουβέντα καμία και θέλετε σε μία εβδομάδα να τα έχουμε συνεννοηθεί όλα;
Ως κατ’ επάγγελμα πολιτικός, οι σπουδές σας στα θρανία της προπαγάνδας είναι άριστες κ. Κροντηρά.
Εμείς παραμένουμε με το μεράκι και τη διάθεση προσφοράς στο νησί μας.
Αν μας χρειαστείτε ξέρετε πού θα μας βρείτε. 
Για το δελτίο τύπου που εξεδώσατε την 04.05.2012 να σας ευχαριστήσουμε για την ανάρτηση των αποφάσεων και των εγγράφων που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μας. 
Πράγματι στις 21.03.2001 δεν ήσουν Δήμαρχος Εξωμβούργου, αν και δεν το επικαλεστήκαμε, ήσουν αν θυμόμαστε καλά Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Εξωμβούργου. Την απάντηση γιατί επιμείνατε σε αγορά οικοπέδου αντί αυτού που παρεχωρήθει δωρεάν από το Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου να τη δώσετε σε εκείνους που σας το καταμαρτυρούν, στους πρώην συντρόφους σας όχι σε εμάς. 
Για το Βιολογικό και πάλι σας ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε τα γραφόμενα μου, όσο για την «καυτή πατάτα» των χρημάτων της απαλλοτρίωσης, θα μπορούσα να στην είχα κάνει «αναμμένο κάρβουνο» αλλά σεβάστηκα το ότι είχες μόλις εκλεγεί Δήμαρχος Τήνου και το θέμα έπρεπε να το διαχειριστείς εσύ. Αυτό γιατί δεν το σέβεσαι εσύ;
Όσο για το 1ο Δημοτικό αν και τα είπαμε αρκετά αναλυτικά, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Για την απάντησή σου ότι τα έργα Σφαγείο – Ελαιοτριβείο «χωρίς το Δήμο Εξωμβούργου δεν θα υπήρχαν ούτε ως όνειρα θερινής νυκτός», μου επιβεβαιώνεις άλλη μια φορά ότι δεν κάνω λάθος που σε χαρακτηρίζω αλαζόνα.
Τώρα θα μας δώσετε και καμιά  απάντηση, για τις προσπάθειες και ενέργειες σας για κάποιο έργο ανάλογου μεγέθους όπως οι Βιολογικοί των Πάνω και Κάτω Μερών, για τον δρόμο προς την Β΄Εύρεση στα Υστέρνια ή κάποιο άλλο;
(Υποέργα αυτά για εσάς, οπότε πού να σου μείνει χρόνος να ασχοληθείς).
Επιμένουμε σε απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές. Αν μπεις στον κόπο απάντησέ μας και στα παρακάτω ερωτήματα: 
Κυκλοφορείτε βιντεάκι για τις νέες και ανανεωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
(Αλήθεια το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Βίντσι, μήπως το φτιάξατε  και αυτό εσείς με χλοοτάπητα και κερκίδες γιατί και αυτό το είδαμε στο βιντεάκι σας.)
Πείτε μας λοιπόν, με ποιες μελέτες και ποιες προδιαγραφές, έγιναν αυτά τα έργα που χρησιμοποιούνται από παιδιά.
Σε ποιόν ή σε ποιους ανατέθηκαν και με τι διαδικασίες; (στον γνωστό;)
Ποιος είχε την επιμέλειά τους ; (ο γνωστός ;)
Καλό θα ήταν να ενημερώσετε και γι’ αυτό τη νεολαία μας.
Να τους εξηγήσετε ακόμη γιατί, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε 22.000 € για την επιχορήγηση  των Αθλητικών Σωματείων του νησιού μας, εσείς  τους δώσατε μόνο τα 11.000 €. Δεν έχετε μάθει ακόμη, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και εσείς ως Δήμαρχος εκτελείτε τις αποφάσεις του;
Και κάτι ακόμη, όταν λέτε τη λέξη «τάπητας» εννοείτε μπετόν με χρώμα;
Στην απάντησή σας παρακαλούμε  ονόματα, ιδιότητες και ποσά.  

Υ.Γ Η τηλεόραση του Δήμου μας είναι όλων των Τηνιακών.
Σταμάτα λοιπόν να την χρησιμοποιείς ως μέσον προπαγάνδας της προεκλογικής σου εκστρατείας. Η αγωνία σου μήπως και χάσεις την καρέκλα της εξουσίας, σου έχει δημιουργήσει τεράστιο πανικό. Δεν πρέπει να επικαλείσαι πολιτικό πολιτισμό, πρέπει και να τον αποδεικνύεις.