Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δημοτικές εκλογές 2014: Οι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι και τα ΜΜΕ

Για τους υποψήφιους συνδυασμούς: Βοηθήστε με να ψηφίσω. Δεν αμφιβάλω ότι οι προθέσεις όλων των υποψηφίων ανεξαιρέτως συμπεριλαμβ...Για τους υποψήφιους συνδυασμούς:
Βοηθήστε με να ψηφίσω.

Δεν αμφιβάλω ότι οι προθέσεις όλων των υποψηφίων ανεξαιρέτως συμπεριλαμβάνουν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους το νησί μας. Οι κυριότερες ανάγκες του Δήμου Τήνου είναι γνωστές σε όλους και είναι σωστό και απαραίτητο να διαφημίζονται τα σχέδια των συνδυασμών. Όμως, είναι πολύ εύκολο για τους συνδυασμούς να διαφημίζετε τι κάνατε σωστά στο παρελθόν, να υπόσχεστε για το μέλλον και να κατηγορείτε τους αντιπάλους σας - αυριανούς συνεργάτες σας στο δημοτικό συμβούλιο. Μια από τις μεγαλύτερες αρετές είναι η αυτοκριτική και πραγματικά θα σεβόμουν πολύ έναν συνδυασμό ή υποψήφιο ο οποίος έχει το θάρρος να κάνει την αυτοκριτική του, ξέρει τις αδυναμίες του και έχει ένα σχέδιο για να τις διορθώσει στην επόμενη θητεία του.

Για αυτό λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω δημόσια τους δύο υποψήφιους συνδυασμούς που έχουν εμπειρία στο Δήμο Τήνου, τι δεν πήγε τόσο καλά στη θητεία σας και πως θα το κάνετε καλύτερα στην επόμενη;

Για τους δύο νέους συνδυασμούς θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζω τι θα κάνετε διαφορετικά από τους υπάρχοντες συνδυασμούς και γιατί η δική σας προσέγγιση είναι συγκριτικά καλύτερη για τους Τήνιους;

Για τους ψηφοφόρους:
Η Τήνος είναι μια πολύ μικρή κοινωνία και σε όλες τις μικρές κοινωνίες είναι σχεδόν απίθανο να μην υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ προσώπων και των ιδιοτήτων τους. Κάθε υποψήφιος έχει ταυτόχρονα πολλές ιδιότητες. Ενδεικτικά μπορεί να είναι: Οπαδός αθλητικής ομάδας, συγγενής σου, φίλος σου, συγχωριανός σου, επαγγελματικός συνεργάτης, ικανός να διοικήσει, συνδεδεμένος με πολιτικό κόμμα, δικτυωμένος, αγράμματος, ρήτορας, εγωιστής, αξιόπιστος, μέλος σε κάποιον από τους πολλούς φορείς του νησιού, δίκαιος, εργατικός, νέος, ηλικιωμένος, έμπειρος, άπειρος, πλούσιος, φτωχός, άδικος, φιλάργυρος, μορφωμένος και άλλα πολλά.

Κάποια από τα παραπάνω είναι καλά κριτήρια για να επιλέξεις τον αντιπρόσωπό σου στο Δήμο Τήνου, που θα ωφελήσουν τα προσωπικά σου συμφέροντα μόνο. Κάποια άλλα κριτήρια είναι καλά για να επιλέξεις τον αντιπρόσωπό σου στο Δήμο Τήνου για το καλό όλου του νησιού και των Τηνίων, μέρος των οποίων είσαι και εσύ, ο κάθε ψηφοφόρος. Κάποια άλλα είναι αρνητικά κριτήρια.

Ειδικά στις μικρές κοινωνίες όπως η Τήνος μας, πολλές φορές ψηφίζουμε λόγω συγγένειας, φιλίας, συντοπικότητας και όχι με κριτήριο την ικανότητα του ατόμου αυτού να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δήμου Τήνου. Θέλω να ελπίζω ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε έχει αλλάξει τη νοοτροπία μας και τα κριτήρια επιλογής των αντιπροσώπων μας, σε οποιουδήποτε τύπου εκλογές, προς το καλύτερο. Ποιο είναι το σημαντικότερο για όσους θέλουν να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις που πηγάζουν από το μικρό μέγεθος του πληθυσμού της Τήνου; Η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές είναι μυστική!

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Εάν δε μας αρέσει κανένας, τότε πρέπει να σκεφτούμε να συμμετάσχουμε οι ίδιοι.

Για τα τοπικά ΜΜΕ:
Τα ΜΜΕ είναι η 3η εξουσία μετά την πολιτική και τη δικαστική καθώς μπορούν να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και για αυτό η ευθύνη σας είναι υπολογίσιμη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω 2 πράγματα εάν μου επιτρέπετε:
1. Ως ΜΜΕ των Τηνίων και σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, με ποιες αρχές / πολιτικές σας διασφαλίζετε την πολιτική ουδετερότητά σας με σκοπό την ενημέρωση και μόνο των πολιτών;
2. Δε γνωρίζω ακριβώς ποιο ποσοστό των Τηνίων έχει πρόσβαση και χρησιμοποιεί το διαδίκτυο (internet) για την ενημέρωσή του. Θα υποθέσω το 1/3. Κατά τη γνώμη σας πως θα μπορούσαν  να ενημερώνονται και τα υπόλοιπα 2/3 των Τηνίων ώστε να είναι ενημερωμένοι πολίτες;

Μ.Δ