Πανσέτα με φιστίκια Αιγίνης Υλικά: 3 κιλά χοιρινή πανσέτα σε δυο κομμάτια χωρίς κόκαλο και με το δέρμα 6 κ.σ βούτυρο 2 κ.σ ε...
Πανσέτα με φιστίκια Αιγίνης
Υλικά:
3 κιλά χοιρινή πανσέτα σε δυο κομμάτια χωρίς κόκαλο και με το δέρμα
6 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κλωναράκια θυμάρι
6 κ.σ πετιμέζι
8 κ.σ φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
100 ml κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κλωναράκια θυμάρι
6 κ.σ πετιμέζι
8 κ.σ φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
100 ml κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε 1 κομμάτι πανσέτας σε ταψί και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το πετιμέζι και τη μισή ποσότητα από τα φιστίκια Αιγίνης. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μιάμιση με δυο ώρες. Κατά διαστήματα, περιχύνουμε με το ζουμί τους.
* Ο λόγος για τον οποίο βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο είναι η εξοικονόμηση χώρου και, φυσικά, για να μην στεγνώσει το κρέας και χάσει τους χυμούς του.
Το να τρως είναι αναγκαιότητα. Το να τρως έξυπνα είναι τέχνη. La Rochefoucauld, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

Καλή σας απόλαυση!!