Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η FOOD EXPO GREECE ME TH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

                                                  Ερμούπολη, 20...









                                                




















Ερμούπολη, 20 Μαρτίου 2014                      





                                                                                   
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Food Expo Greece με την οργανωμένη συμμετοχή του Επιμελητήριου Κυκλάδων μαζί με Κυκλαδίτες παραγωγούς
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στήριξε για μια ακόμα φορά έμπρακτα και πολύπλευρα την παρουσία παραγωγών – μελών του στην 1η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, Food Expo Greece (15-17 Μαρτίου, Metropolitan Expo, Αθήνα). Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού των ενεργειών προβολής/υποστήριξης των Κυκλαδικών παραγωγών και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων (καθώς και του Δικτύου Aegean Cuisine) έφερε κάποια από τα πιο εκλεκτά προϊόντα της Κυκλαδικής γης - παραδοσιακά τυριά, Π.Ο.Π. όσπρια, μοναδικά ηδύποτα, χειροποίητες πίττες, γλυκά κουταλιού, artisanal ζύθο - στο «πιάτο» αγοραστών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Την Κυριακή 16/3 το απόγευμα μέσα στην έκθεση πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.), το δίκτυο 62 εισαγωγέων που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης και προμηθεύουν οργανωμένες εταιρείες λιανικής, χονδρεμπορίου, αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και 5,500 εστιατόρια στην Ευρώπη. 
Η εκδήλωση αυτή, που είχε αρχικά σχεδιαστεί για να λάβει χώρα στη Σύρο, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με στόχο να φέρει σε επαφή όσους περισσότερους Κυκλαδίτες παραγωγούς με τους 32 παρόντες εισαγωγείς του Συνδέσμου σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για πολλαπλές συνέργειες.  Με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων Κυκλαδιτών παραγωγών και μελών του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αριστοτέλης Καρβέλας, παρουσίασε τη φιλοσοφία, τους στόχους και δράσεις του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, τόνισε τη συνεχή δέσμευση του Επιμελητηρίου για την αποτελεσματική ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, μέσα από πολλαπλά κανάλια προώθησης και προβολής. Στη συνέχεια οι Κυκλαδίτες παραγωγοί παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και ακολούθησε συζήτηση σε σχέση με τα κύρια βήματα εξαγωγικού σχεδιασμού καθώς και βασικές προϋποθέσεις εξαγωγικής δραστηριότητας για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να διεισδύσουν σε αγορές του εξωτερικού αλλά και να ενισχύσουν την εγχώρια παρουσία τους.
Η μορφή της συνεργασίας αυτής, τόσο από μεριάς του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όσο και από μεριάς ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, προσβλέπει στην υποστήριξη μικρών /πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά και επιχειρήσεων που ξεκινούν τώρα, σε ότι αφορά στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα προβεί επιπλέον σε συγκεκριμένες ενέργειες ενίσχυσης της δικτύωσης, τόσο μεταξύ παραγωγών και μελών ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που παρευρέθησαν στην έκθεση όσο και μεταξύ όλων των Κυκλαδιτών παραγωγών – μελών που ενδιαφέρονται να δικτυωθούν με το σύνολο των εισαγωγέων του Συνδέσμου, ανεξαρτήτου μεγέθους, μεγιστοποιώντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης ωφέλιμων επιχειρηματικών συνεργασιών στις διεθνείς αγορές.
                Η 1η Food Expo Greece σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 350 εκθέτες, 150 διεθνείς αγοραστές από το εξωτερικό και περισσότερους από 20,000 επισκέπτες στο τριήμερο της λειτουργίας της.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των παραγωγών –μελών του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες» της Πράξης «Προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».