Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αγκινάρες με Ελιές από τον Chef Ειρηναίο Αράθυμο

... Η καλή μαγειρική ειναι η βάση της αληθινής ευτυχίας ... A.ESCOFFIER Αγκινάρες με Ελιές 8 καρδιές αγκιναρας 2 κρεμμύδια ξερά 3 το...

...Η καλή μαγειρική ειναι η βάση της αληθινής ευτυχίας...

A.ESCOFFIER

Αγκινάρες με Ελιές

8 καρδιές αγκιναρας
2 κρεμμύδια ξερά
3 τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δαφνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 χούφτα ελιές πράσινες η θρουμπες
8 φιλέτα αντσουγιας
Λίγο ΘΥΜΑΡΙ

Κατ´αρχας βραζουμε τις αγκιναρες.Στη συνέχεια,τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο ψιλοκομμένα,προσθέτουμε τις τοματες που έχουμε κόψει σε κύβους,το φύλλο δαφνης,το θυμαρι,το αλατοπίπερο φρέσκο εάν γίνεται χοντρό αλάτι και φρέσκο πιπέρι κυρίως λευκό και λίγο κόκκινο για αρωμα και,τέλος,τις αγκιναρες.

Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβρασουν για 20-25 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τις αντσουγιες και τις ελιές.

Συμβουλή: προσοχή στο γεγονός ότι τόσο οι ελιές όσο και οι αντσούγιες βγάζουν αλάτι.

Καλή Σαρακοστή