Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καθαρά Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη  Οι βροχοπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκτα...




Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη 

Οι βροχοπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα...


Ο Μάρτης μπορεί να είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, αλλά δεν μας υποδέχεται με θερμό καλωσόρισμα. Βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χιόνια στα ορεινά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ όπως φαίνεται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα θα διεξαχθούν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Τα φαινόμενα σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, όπου ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές αναμένονται το ίδιο βράδυ, ενώ στα βόρεια είναι πιθανό να χιονίσει στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.

Την Κυριακή οι καταιγίδες θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα έχουν ιδιαίτερη ένταση το απόγευμα και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Επίσης αναμένονται χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Δύσκολα θα πετάξει ο χαρταετός...


Την Καθαρά Δευτέρα οι ισχυροί άνεμοι δεν θα κοπάσουν, αλλά θα στραφούν από νότιοι σε βόρειους, ρίχνοντας παράλληλα και τη θερμοκρασία.

Εκτός από το κρύο, όσοι θελήσουν να βγουν στην εξοχή για να πετάξουν παραδοσιακά το χαρταετό θα συναντήσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από το απόγευμα και μετά μάλιστα, ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν ολόκληρη τη χώρα, ενώ και πάλι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. 

Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται να φανούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, αν και οι σποραδικές βροχές θα συνεχιστούν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο 1 Μαρτίου: 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. 

Αθήνα
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη το πρωί. άνεμοι 3-5 μποφόρ, θερμοκρασία 7-15°C

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός αρκετά νεφελώδης, τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Θερμοκρασία 6°C έως 14°C, 4-5 βαθμούς χαμηλότερη στη Δυτική Μακεδονία. 
Άνεμοι ασθενείς νότιοι και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί (3 μποφόρ).

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, σποραδικές καταιγίες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. 
6°C έως 12°C.
Άνεμοι ασθενείς ανατολικοί και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί  (3 μποφόρ).

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός νεφοσκεπής με ελαφρά βροχόπτωση και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. 7°C έως 12°C.
Άνεμοι ασθενείς βορειοδυτικοί και στη συνέχεια ασθενείς νοτιοανατολικοί (2 μποφόρ).

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. 12°C έως 15°C.
Άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βορχές και σποραδικές καταιγίδες. 15°C έως 16°C.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως, κατά τόπους, 7 μποφόρ.



Πηγή : http://www.plektani.gr/