Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου για τις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις - Κοινό το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και των άμεσων απολύσεων - Κοινή και η δράση

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ Συμμετοχή-Δημιουργία-Αλληλεγγύη-Ανατροπή Ερμούπολη, 11/3/2014 Δελτίο Τύπου Κοινό το πρόβλημα της δια...





ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Συμμετοχή-Δημιουργία-Αλληλεγγύη-Ανατροπή

Ερμούπολη, 11/3/2014
Δελτίο Τύπου
Κοινό το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και των άμεσων απολύσεων, κοινή και η δράση

Την τελευταία εβδομάδα κατατέθηκε και στη συνέχεια αποσύρθηκε, για να επανέλθει όμως ξανά πολύ σύντομα, τροπολογία στη βουλή, που θα επιτρέψει, παρά τον ισχύοντα νόμο απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο,  2.000 απολύσεις στις 23 Μαρτίου και 4.000 μετακινήσεις υπαλλήλων Δήμων και Περιφερειών. Οι απολύσεις και οι μετακινήσεις δεν προβλέπεται να έχουν τελειωμό. Γιατροί, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι των Παν/μίων, ΕΟΠΠΥ, ΕΡΤ, Εφορείες είναι μόνον για ορεκτικό.

Η παράταξή μας βρίσκεται στο πλευρό όλων των δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη να προσφέρουν δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και που βλέπουν συστηματικά την κεντρική αλλά και την τοπική διοίκηση να τους υποβιβάζει, να τους αδρανοποιεί και να τους θεωρεί το έρμα που θα πετάξει για να επιπλεύσει το δημοσιονομικό καράβι.

Και οι δύο παρατάξεις, τόσο η απερχόμενη (πλειοψηφία ή μειοψηφία έχουμε μπερδευτεί) όσο και η δεξιάς κοπής του κ. Μαραγκού δεν είναι αθώες, καθώς με την αδράνεια και την αποφυγή λήψης σαφούς θέσης, εξυπηρετούν το μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην πράξη γίνονται εχθροί της κοινωνίας. Ειδικά της δικής μας νησιωτικής, πολύ πιο ευαίσθητης από άλλες. Λόγω της μικρής κλίμακας εδώ, αν κλείσει το Νοσοκομείο, αν κλείσουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Μπορούμε να τους φανταστούμε από τώρα να υπογράφουν τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τα μνημόνια συνεργασίας με τις εταιρείες του Φούχτελ «επειδή αυτό προβλέπει ο νόμος» ή «επειδή το επέβαλε το Παρατηρητήριο των Ο.Τ.Α.».

Μετά από χρόνια απαξίωσης, μειώσεων προσωπικού, αναδιαρθρώσεων στο πόδι, συμβάσεων έργου, προγραμματικών και άλλων, με κάθε πιθανό και απίθανο αντικείμενο και ουσιαστικά απλά μεταβιβάσεων δημόσιων πόρων σε ημετέρους, κανένα καλό δεν έχουμε δει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να επαγρυπνούν και να μην αφήσουν να συντελεστεί η απογύμνωση του νησιού και του δήμου από το προσωπικό και τις υπηρεσίες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του δήμου, σε συζήτηση την Κυριακή 16 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 6μμ στην ανοιχτή μας Συνέλευση, για να ανταλλάξουμε απόψεις και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα υπεράσπισης του δήμου.
Καλούμε όποιον πολίτη θέλει να καταθέσει προτάσεις για τον κοινό μας αγώνα, να απευθυνθεί στον ανοιχτό ιστότοπο της κίνησης www.kinisipolitonsyrou.blogspot.gr ή στο mail kinisipolitonsyrou@gmail.com
Ζητάμε από τις άλλες παρατάξεις να πάρουν σαφή θέση και να δεσμευτούν έστω αυτή τη στιγμή, έστω και αντίθετα με τις κομματικές και ιδεολογικές αφετηρίες τους, ότι θα υπερασπιστούν τους εργαζόμενους και το νησί μας. Είναι καλές οι συμφωνίες για την Πρωτεύουσα και τον Πολιτισμό το 2021, αλλά χωρίς υπηρεσίες το νησί μέχρι τότε θα είναι έρημος τόπος. Το καρναβάλι τέλειωσε, καιρός να πέσουν και οι μάσκες.
Δεσμευόμαστε ότι στα σχέδια αποδυνάμωσης του Δημοσίου και του Δήμου και των υπηρεσιών του, θα μας βρουν απέναντι σαν αυριανή πλειοψηφία, μειοψηφία ή και απλούς πολίτες.

Ανοιχτό Κάλεσμα σε εργαζόμενους, σωματεία, φορείς εργαζομένων
Κυριακή 16 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 6μμ
Για να οργανώσουμε μαζί την αντίστασή μας ενάντια στις απολύσεις/διαθεσιμότητες
Για να διαφυλάξουμε μαζί το δικαίωμα όλων στην εργασία
 
 











ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΡΟΥ