Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Από κόσκινο οι συμβάσεις των υπαλλήλων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο εξαιτίας της τελικής τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης (σ.σ. απ...



Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο εξαιτίας της τελικής τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης (σ.σ. αποσύρθηκε κι επανακατατέθηκε χωρίς αλλαγές), βάσει της οποίας οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και γενικότερα του δημοσίου και του ευρύτερου τομέα που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου χωρίς να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, οδεύουν πως την πόρτα της εξόδου.
Στην τροπολογία προστέθηκε επίσης και μία ακόμη παράγραφος, βάσει της οποία υπηρεσιακές μεταβολές (απολύσεις) μπορούν να γίνουν και προεκλογικά. Η τροπολογία συζητείται και ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το διήμεροΤετάρτη και Πέμπτη και εντάσσεται στο νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους υπαλλήλους των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, καθώς με βάση την τροπολογία, αυτές οι συμβάσεις θα επανελεγχθούν. Εφόσον από τον επανέλεγχο διαπιστωθεί ότι κατά το χρόνο μετατροπής, δεν συνέντρεχαν οι κατά περίπτωση νόμιμες προϋποθέσεις, τότε οι θέσεις καταργούνται και οι υπάλληλοι απολύονται.
Αρμόδιο όργανο το οποίο θα προχωρήσει στον επανέλεγχο είναι ο ΑΣΕΠ. Πάντως, ο χρόνος που θα διενεργηθεί ο επανέλεγχος δεν έχει προσδιοριστεί.
Αγωνία για εργαζόμενους των Κυκλάδων
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπάλληλοι της συγκεκριμένης κατηγορίας υπηρετούν και σε υπηρεσίες των Κυκλάδων. Μάλιστα, στην Σύρο έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος στο Δήμο καθώς υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι των π. Δήμων Ποσειδωνίας και Άνω Σύρου οι εργασιακές συμβάσεις των οποίων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου και εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία, θα περάσουν από διαδικασία επανελέγχου.
Η διοίκηση του Δήμου εξετάζει το θέμα εκφράζοντας την ελπίδα της να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα απόλυσης οι υπάλληλοι. Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Πηγή : http://cyclades24.gr/