Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, στις κινητοποιήσεις των φορέων και της νεολαίας της Σαντορίνης στο χώρο του αεροδρομίου

  Συρμαλένιος Νίκος   Βουλευτής Κυκλάδων   www . syrmalenios . gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της...



 Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Σαντορίνης!

Την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7/3 ο Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε στις κινητοποιήσεις των φορέων και της νεολαίας της Σαντορίνης στο χώρο του αεροδρομίου, συμπαραστεκόμενος στον αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης του.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών στρατηγικής σημασίας της χώρας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. Δήλωσε ότι η παρουσία του στη συγκέντρωση, σηματοδοτεί την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, καθώς και των άλλων αεροδρομίων των νησιών του Αιγαίου. Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, θα σημάνει ακριβότερα αεροδρόμια, ακριβότερα εισιτήρια, λιγότερα δρομολόγια. Επίσης η ιδιωτικοποίηση ενός αεροδρομίου, όπως της Σαντορίνης, που συνυπάρχει και με στρατιωτικές υποδομές ελλοχεύει και κινδύνους από πλευράς άμυνας.
Κατά συνέπεια οι επιπτώσεις στην οικονομία, στον τουρισμό και στα εθνικά συμφέροντα είναι προφανή, ενώ τα ακριβότερα εισιτήρια, θα σημάνουν τη μείωση της δυνατότητας αεροπορικής μεταφοράς των μόνιμων κατοίκων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον έλθει στην κυβέρνηση θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις ιδιωτικοποίησης με στόχο την αποκατάσταση του δημοσίου συμφέροντος προς όφελος του ελληνικού λαού.
Επίσης ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοροτεχνικών της Σαντορίνης στο χώρο έξω από τη ΔΟΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού.


    8/3/2014