Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού – Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις διεθνών φορέων

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2014, όπως προκύπτει από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB, πο...



Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2014, όπως προκύπτει από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.


Ανώτατο στέλεχος της TUI, ήτοι του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού παγκοσμίως, που συναντήθηκε με την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε λόγο για «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού, υπό το φως τόσο της θετικής εικόνας που είχε πέρυσι ο τομέας όσο και της ακόμη θετικότερης που αναμένεται να παρουσιάσει εφέτος.

Με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των τουριστικών οργανισμών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση των ακυρώσεων προς Αίγυπτο προς όφελος των ελληνικών προορισμών.

Πάντως, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η υπουργός Τουρισμού απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις δημοτικές Αρχές όλης της χώρας να φροντίσουν εγκαίρως για την ευταξία και την καθαριότητα, δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα σαν τα περυσινά της Μυκόνου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε το πρωί ότι οι αφίξεις από τη Γερμανία θα κυμανθούν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατομμύρια, από 2,3 εκατ. το 2013. Παράλληλα η Ελλάδα αναδεικνύεται ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, για τους Γερμανούς, με καλύτερη σχέση ποιότητας- τιμής απ’ ό,τι στο παρελθόν.
Lufthansa: απευθείας πτήσεις από Γερμανία προς Θεσσαλονίκη

Η αεροπορική εταιρία Lufthansa εξετάζει σοβαρά την επέκταση των πτήσεών της προς την Ελλάδα. Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος νοτιανατολικής Ευρώπης, Κάρστεν Σάεφερ, «καταρχήν κοιτάμε τη δημιουργία απευθείας πτήσεων από τη Γερμανία προς τη Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως προς κάποια νησιά, όχι σε εποχική βάση όπως άλλες εταιρείες, αλλά σε μόνιμη 12μηνη βάση». 

Ως προϋπόθεση για τη δρομολόγηση νέων πτήσεων προς τα νησιά, εκτός τουριστικής σεζόν, ο κ. Σάεφερ έθεσε την κινητοποίηση των τοπικών αρχών στη διατήρηση της οικονομικής «ζωής» (ανοιχτά μαγαζιά, κλπ). Ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας θέσης premium economy class (παροχές business class σε τιμή economy), εξέφρασε την απορία του γιατί η Ελλάδα δεν προσφέρει 12μηνο τουρισμό με έμφαση στους τομείς της γαστρονομίας και της φυσιολατρίας.

πηγή:newsit.gr - http://www.naxos-news.gr