Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανοικτά τα καταστήματα τροφίμων στις τουριστικές περιοχές

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τα καταστήματα τροφίμων στις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές. Μέχρι σήμερα ...



Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τα καταστήματα τροφίμων στις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές. Μέχρι σήμερα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καθορίζεται με απόφαση των περιφερειαρχών. Στις τουριστικές περιοχές τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές με αποφάσεις των περιφερειακών αρχών. 
Η τροπολογία κατατέθηκε από πέντε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που συζητιόταν στη Βουλή και έγινε δεκτή από τον Κ. Χατζηδάκη. Με αυτή την τροπολογία ορίζεται ότι τα καταστήματα τροφίμων θα ανοίγουν στις τουριστικές περιοχές κάθε Κυριακή. Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τα κρεοπωλεία, τα οπωροπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα αρτοποιεία. 
Αν και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό, εκπρόσωποι των κρεοπωλών εκφράζουν προβληματισμό για τη σκοπιμότητα αυτής της νέας απόφασης και επίσης για τον ορισμό των περιοχών που θεωρούνται τουριστικές.