Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου . Κοινό Τηνίων . 9 Μαρτίου

Κοινό Τηνίων Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Τήνος, 9 Μαρτίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το «Κοινό Τηνίων» πιστό στην αρχή της συμμετο...




Κοινό Τηνίων
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Τήνος, 9 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Κοινό Τηνίων» πιστό στην αρχή της συμμετοχής των πολιτών, συνέχισε τις συναντήσεις του με τους δημότες της Τήνου. Χθες Σάββατο 8 Μαρτίου συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους Πύργου και Πανόρμου στο πνευματικό κέντρο Πανόρμου στον Πύργο.

Αρχικά έγινε μια μικρή παρουσίαση των αποφάσεων των προηγούμενων συνελεύσεων.

Στην συνέχεια ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των κατοίκων ώστε οι ίδιοι να είναι αυτοί που θα θέσουν τα θέματα προς συζήτηση. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και η συζήτηση ξεκίνησε.
Αναπτύχθηκαν πολλά θέματα από τους παρευρισκόμενους, όπως η δημοτική συγκοινωνία, το θέμα των σκουπιδιών, της σχολής του Πύργου , την έλλειψη γιατρού, το θέμα της ποιότητας του νερού, για τα απορρίμματα που καταλήγουν στην χωματερή της Φανερωμένης, , για τις ανεμογεννήτριες, για την ανεξέλεγκτη βόσκηση από τα αδέσποτα κατσίκια, για προβλήματα σχετικά με τον εποχιακό τουρισμό και άλλα.
Οι απόψεις και τα παράπονα που ακούστηκαν σημειώθηκαν ενώ τα μέλη της δημοτικής κίνησης τόνισαν πως αυτή η συμμετοχική διαδικασία με τους δημότες σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ανάγκη να διατηρηθεί κυρίως μετά τις εκλογές.
Επιπλέον η ολομέλεια προχώρησε σε παρουσίαση και συζήτηση προκαταρτικών θέσεων για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Στην ενότητα του τουρισμού υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους ντόπιους αναφορικά με την μονοδιάστατη αντιμετώπιση του Πύργου ως απογευματινός προορισμός για «παραδοσιακό γλυκό» παρά την πλούσια καλλιτεχνική παράδοση.
Τονίστηκε ακόμη, η ανάγκη να αναβαθμιστεί το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου και να καταστεί κέντρο πολιτισμού όλου του νησιού.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 15 Μαρτίου σε τόπο και ώρα που θα καθοριστεί σύντομα από την συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης «ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ».

Η συντονιστική επιτροπή