Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ Βορειοανατολικά της Μυκόνου

Έντονη σεισμική δραστηριότητα από το βράδυ της Παρασκευής στο Ικάριο Πέλαγος Σεισμική δόνηση εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημ...

Έντονη σεισμική δραστηριότητα από το βράδυ της Παρασκευής στο Ικάριο Πέλαγος
Σεισμική δόνηση εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:29' το πρωί και έγινε αισθητή στην Μύκονο. Το επίκεντρο της δόνησης είναι 28 χιλιόμετρα Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Μυκόνου στο Ικάριο Πέλαγος.
Στην ίδια περιοχή παρατηρείται από χθες βράδυ σεισμική δραστηριότητα με δονήσεις μικρότερης κλίμακας. Τρεις ακόμη σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης καταγράφηκαν από χθες το βράδυ βορειοανατολικά της Μυκόνου.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής 14/3 και ώρα 23:55 καταγράφηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 2,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 31 χιλιόμετρα Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Μυκόνου, στο Ικάριο πέλαγος, μεταξύ Μύκόνου και Ικαρίας και το εστιακό της βάθος 10 χιλιόμετρα.
Η δεύτερη δόνηση μεγέθους 3.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα στις 23:56 προερχόμενη από το ίδιο σημείο και με ίδιο εστιακό βάθος. Μία ακόμη σεισμική δόνηση 2.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:01 το πρωί του Σαββάτου (15/3) 25 χιλιόμετρα Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Μυκόνου.


Πηγή : http://www.cyclades24.gr/