Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ως τις 14/3 η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Στις 14 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικού...



Στις 14 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών. Εάν δεν το πράξουν...

. τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε ψηφίζουμε για δήμαρχο - περιφερειάρχη (όπου υπάρχει β' γύρος) και για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ετεροδημότες θα έρθουν αντιμέτωποι με το παράδοξο να πρέπει ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.
Για παράδειγμα, εάν ένας ετεροδημότης που μένει στην Αθήνα είναι εγγεγραμμένος στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πρέπει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές στο ειδικό εκλογικό τμήμα της Αθήνας και την ίδια ημέρα να βρεθεί και στη Νάξο ή στις Μικρές Κυκλάδες για να ψηφίσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κι αυτό γιατί οι ετεροδημότες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους, αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να μεταβούν στον τόπο, όπου είναι δηλωμένοι ως δημότες.
Έτσι, αν ο ετεροδημότης δεν κάνει την αίτηση ώς τις 14 Μαρτίου, στις 18 Μαΐου θα ψηφίσει στον τόπο καταγωγής, ενώ στις 25 Μαΐου θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/