Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Mύκονος – Στο στόχαστρο ληστών Άγιος Φανούριος και Μητρόπολη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορές του Mykonospress.gr ,την 24-2-2014 ξημερώματα άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του  Ιερ...



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορές του Mykonospress.gr ,την 24-2-2014 ξημερώματα άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του Ιερού Ναού εισήλθαν εντός του Αγίου Φανουρίου  και απέσπασαν τάματα συνολικής αξίας 1500 ευρώ. Οι δράστες αφαίρεσαν επίσης μικρό ποσό από το παγκάρι του ναού ενώ αργότερα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας από την Σύρο κατέφθασε ώστε να συλλέξει στοιχεία.
To ίδιο βράδυ, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες έλαβε χώρα αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού στην περιοχή Αλευκάντρα.
Χάρη στην έγκυρη πρόληψη του εφημέριου του Ι.Ναού Πέτρου Μαραγκού το προηγούμενο διάστημα είχαν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας, σύστημα συναγερμού, πόρτες με εσωτερικές σιδεριές και φωτισμός του Ναού εσωτερικά κ εξωτερικά. Οι ληστές σκαρφάλωσαν στην οροφή του ναού με σκοπό να αλλάξουν την εστίαση στις κάμερες  ασφαλείας προς αντίθετη κατεύθυνση από τα σημεία που στην συνέχεια θα καταλάμβαναν στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τον Ιερό Ναό. Ο συναγερμός όμως τέθηκε σε λειτουργία, κατέστρεψαν το εξωτερικό μέρος του συναγερμού το οποίο στην συνέχεια πέταξαν στην θάλασσα. Έφυγαν έτσι όμως απραγείς και η προσπάθειά τους στάθηκε ανεπιτυχής, να παραβιάσουν τον Ναο.  Στο σημείο αμέσως έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Μυκόνου, ενώ εχθές το βράδυ τακτοποιήθηκαν όλα τα θέματα ασφάλειας (συναγερμός-κάμερες) του Μητροπολιτικού Ναού που προκάλεσε η απόπειρα ληστείας.
Σήμερα το πρωί έγινε η καταγραφή και φωτογράφηση των κοσμημάτων του Ναού έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου (Πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Μαραγκού) και παρουσία των εκκλησιαστικών επιτρόπων, καταγράφηκαν και φυλάσσονται σε θυρίδα τραπέζης.


Πηγή : http://cyclades24.gr/