Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Οι κάτοικοι της Πάρου παίρνουν την υπόθεση Υγείας στα χέρια τους!

Δημοψήφισμα για δημόσια υγεία στις 16 Φεβρουαρίου!  Υστερα από προετοιμασίες μηνών, όλα είναι έτοιμα για να στηθούν οι κάλπε...




Δημοψήφισμα για δημόσια υγεία στις 16 Φεβρουαρίου! 


Υστερα από προετοιμασίες μηνών, όλα είναι έτοιμα για να στηθούν οι κάλπες με θέμα την καταστροφή της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και την απόφαση για καθολική απεργία στις 26 Φεβρουαρίου....

Μια μέρα-σταθμός αναμένεται να είναι η  Κυριακή για τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, που παίρνουν την υπόθεση Υγεία στα χέρια τους.


Υστερα από προετοιμασίες μηνών, συζητήσεις σε όλα τα χωριά του νησιού και εποικοδομητικό διάλογο, όλα είναι έτοιμα για το δημοψήφισμα με θέμα την καταστροφή της δημόσιας υγείας στο νησί και την απόφαση για καθολική απεργία στις 26 Φεβρουαρίου. «Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Καταδικάζουμε την πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Απεργούμε, απέχουμε και νεκρώνουμε τα νησιά μας από κάθε δραστηριότητα στις 26 Φεβρουαρίου 2014.

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε. Ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ».

Αυτό θα είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος το οποίο φαίνεται να ξεπερνά τους κομματικούς διαχωρισμούς, σε ένα νησί όπου το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας εκπέμπει εδώ και καιρό SOS.

Τον περασμένο χρόνο με τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τη διαμαρτυρία στην Αθήνα περίπου 800 Παριανών και Αντιπαριανών, το Κέντρο Υγείας κρατήθηκε όρθιο με προσλήψεις επικουρικών γιατρών, οι ετήσιες συμβάσεις των οποίων όμως έληξαν ή πρόκειται να λήξουν.

 «Εμείς οι νησιώτες αρνούμαστε να δεχτούμε ότι είμαστε δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, η πολιτεία αρνείται να δεχτεί ότι τα νησιά αποτελούν ιδιαίτερη γεωγραφική πραγματικότητα και μας αντιμετωπίζει με τα κριτήρια της ηπειρωτικής χώρας, παρά τη συνταγματική διάταξη περί νησιωτικότητας. 2.500 παιδιά παραμένουν χωρίς παιδίατρο εδώ και 4 χρόνια.

Το ΕΚΑΒ όπως και το Κέντρο Υγείας υπολειτουργούν» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού του Δημοψηφίσματος.

Καθολικό το δικαίωμα συμμετοχής


Στο δημοψήφισμα ψηφίζουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου, γραμμένοι ή μη στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της Πάρου.

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, με κάλπες που θα τοποθετηθούν στα σχολεία και θα διαρκέσει από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση του. Στην Παροικιά και τη Νάουσα θα λειτουργήσουν 2 εκλογικά τμήματα και 1 εκλογικό τμήμα σε κάθε δημοτική κοινότητα, καθώς και στον Δήμο Αντιπάρου.

Κατ’ εξαίρεση, κάλπη θα τοποθετηθεί και στο Ασπρο Χωριό. Οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι πενταμελείς και θα ζητηθεί από τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους των δύο νησιών να τις στελεχώσουν.

Για τους πολίτες που δεν θα βρίσκονται στα δύο νησιά την Κυριακή ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη ψηφοφορία σε κάλπη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πάρου.

Η κάλπη θα παραμείνει στο Δημαρχείο Πάρου μέχρι το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου με ώρες προσέλευσης 8 π.μ.- 2 μ.μ.

Εκτιμάται ότι αν ο αριθμός όσων προσέλθουν ξεπεράσει τις 4 με 5 χιλιάδες, το εγχείρημα θα έχει στεφθεί με επιτυχία. Στόχος, η οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στο λιμάνι του Πειραιά το προσεχές διάστημα.

Ηδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα σύλλογοι γυναικών της Πάρου, πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι επαγγελματιών αλιέων, σύλλογοι λογιστών, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, τοπικές ΕΛΜΕ, ο εμπορικός σύλλογος κ.ά. Την έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή της έχει επιβεβαιώσει και η τοπική Εκκλησία.

Πηγή : http://www.plektani.gr/