Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έργο φάντασμα το λιμάνι της Τήνου

Η Τήνος ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αι...







Η Τήνος ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου και των στελεχών του συνδυασμού του «Νέα Εποχή Για τα Νησιά Μας».
Ο κ. Κόκκινος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για «εμφανή εικόνα εγκατάλειψης» του λιμενικού έργου στη Χώρα της Τήνου, το οποίο σταμάτησε το 2009 και παρά τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες για επανέναρξη του έργου, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, με τις ευθύνες να μετατίθενται από τη μία υπηρεσία στην άλλη.
«Το τραγικό είναι ότι το ημιτελές έργο υποκρύπτει κινδύνους για τα καράβια και τους επιβάτες τους που εισέρχονται ή απέρχονται από την Τήνο (ειδικά όταν υπάρχει κακοκαιρία) και είναι προκλητική – εγκληματική η, μέχρι σήμερα, αδιαφορία από αυτούς που χαρακτηρίζονται πρωτεύθυνοι πολίτες» τόνισε ο κ. Κόκκινος, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η περιφερειακή αρχή (οι κ.κ.  Μαχαιρίδης και Πουσαίος) κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τήνο τον Ιούλιο του 2012 για επίλυση του προβλήματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα και «οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου είναι μεγάλες», αφού οι «“περιβόητες” συσκέψεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές».
Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης του, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι οι αναπτυξιακές δράσεις που έχει να επιδείξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ (2007-2014) στο νησί της Τήνου είναι «ελάχιστες» και πρόσθεσε ότι «δε συγκρίνονται με τα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί την περίοδο 2004-2009(περιμετρική Τήνου, φράγμα Βακέτας, Μουσείο μαρμαροτεχνίας, επέκταση Κέντρου Υγείας, κλπ)».
Συζήτηση για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας
Σημειώνεται ότι, κατά την παρουσία του στο νησί, ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του κ. Γιαγιά Ιωάννη και συζήτησαν τα ζητήματα υποστελέχωσης της μονάδας υγείας. Τέλος, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 191ης επετείου ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργής Εικόνας της Ευαγγελιστρίας και στις εκδηλώσεις βράβευσης των μαθητών της Τήνου που έλαβαν μέρος στο δεύτερο Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας.
Όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Χατζημάρκος θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρόδου φαίνεται να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις μετά και από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και η κάθοδός του στις περιφερειακές εκλογές ως αρχηγός συνδυασμού μοιάζει με ειλημμένη απόφαση.
Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής είχε προγραμματίσει συνάντηση με τους συνεργάτες του, προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του και να μπουν οι βάσεις για τη διαδικασία διαδοχής του ενόψει των δημοτικών εκλογών στη Ρόδο.
Σε περίπτωση που όντως ο κ. Χατζημάρκος προχωρήσει για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος που ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 15 ημέρες, η παράταξη του κ. Κόκκινου είχε συγκληθεί αποφασίζοντας την επανακάθοδο στις περιφερειακές εκλογές.
Πάντως, εδώ και μία περίπου εβδομάδα υπάρχουν πληροφορίες ότι η πλευρά του κ. Χατζημάρκου υπάρχει προοπτικές να συνεργαστεί με αυτήν του κ. Κόκκινου, με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές κάτω από το ίδιο σχήμα. 


Πηγή : http://cyclades24.gr/
Φωτο : Αρχείο Τήνια News