Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΠΕΜΕΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ)

Στην κατεύθυνση της λεηλασίας της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, σε βάρος των εργαζομένων εντάσσεται το θέμα στην αυριανή συζήτη...

ΠΕΜΕΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ

Στην κατεύθυνση της λεηλασίας της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, σε βάρος των εργαζομένων εντάσσεται το θέμα στην αυριανή συζήτηση του Δ.Σ του ΝΑΤ «για δημοσίευση πρόσκλησης – εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια Αττικής».
Η απαξίωση και εγκατάλειψη του ΝΙΕΝ αποτελεί επιλογή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι της λεηλασίας του, με θράσος συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επίθεση στην ναυτεργατική – εργατική οικογένεια για να υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία, τον Οίκο Ναύτη, τον ΕΟΠΥΥ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.
Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις και τις ορέξεις του κεφαλαίου και των πέριξ Δήμων, για την επιχειρηματική δραστηριότητα που θέλουν να αναπτύξουν στο χώρο του ΝΙΕΝ, ενώ δεν υπάρχει κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα με έρευνα, πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών, ενώ τραγικές είναι οι επιπτώσεις από τις συνθήκες εργασίας, που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, καθημερινά οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι.
Για τους λόγους αυτούς η πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ για λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου στα Μελίσσια Αττικής, ως Πανεπιστημιακή κλινική με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα για την έρευνα, πρόληψη και θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών παραμένει επίκαιρη και επείγουσα.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους και να απαιτήσουμε αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν, κοινωνικοασφαλιστική πρόνοια και προστασία.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα οξυμμένα προβλήματα στην Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΕΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ


Πηγή : http://www.arxipelagos.com/