Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ιερά μνήμη της Οσίας και Μαρτύρος Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδος των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, στην ιερά νήσο Τήνο.
Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου τεθησαύρισται απότμημα του ιερού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος, με τη συμμετοχή των Ιερέων της ιεράς νήσου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το Πανελλήνιον Ιερόν Ίδρυμα Επιτροπής, των κυριών μελών των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής και πιστών από όλες της ενορίες του νησιού. Προ του πέρατος του Εσπερινού, λόγο απηύθυνε προς το εκκλησίασμα ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Στυλιανός Τουφεκλής.

Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε και η τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής.
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 ετελέσθη Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν τον θείον λόγον εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιωάννης Κανακάρης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη μικρά δοχή προς τους εκκλησιασθέντας στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος με την φροντίδα των κυριών των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής.
Την φροντίδα των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
Αποστολή κειμένου φωτογραφιών π. Γεώργιος Φανερός