Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σαντορίνη: Έκλεισαν τηλεοπτικό σταθμό και συνέλαβαν ιδιοκτήτη και δημοσιογράφους

Συλλήψεις δημοσιογράφων και κλείσιμο τηλεοπτικού σταθμού σημειώθηκε στην Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκ...





Συλλήψεις δημοσιογράφων και κλείσιμο τηλεοπτικού σταθμού σημειώθηκε στην Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση (ήρθε και κλιμάκιο από την Αθήνα) στο τηλεοπτικό στούντιο του σταθμού «Σαντορίνη TV» όπου συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, εργαζόμενοι και παράλληλα, ειρηνοδίκης μαζί με αστυνομικούς μετέβησαν στην κορυφή του Προφήτη Ηλία από κατέσχεσαν τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού ο οποίος κρίθηκε ότι δεν έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Πάντως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και οι δημοσιογράφοι, αφέθησαν ελεύθεροι μετά από 10 ώρες κράτησης και εισαγγελική εντολή.
Με καταγγελία της η δ/νση του καναλιού αναφέρει τα παρακάτω:
Με εντολή της κυβέρνησης , του αρμόδιου Υπουργού τύπου κ. Κεδίκογλου, ομάδα αστυνομικών και υπαλλήλων της Εταιρείας τηλεπικοινωνιών οργάνωσαν σχέδιο εξόντωσης  των δημοσιογράφων και ιδιοκτητών της τοπικής τηλεόρασης της Σαντορίνης .
Επί 6 μέρες αστυνομικοί από την Αθήνα και ομάδα υπαλλήλων έφτασαν με άκρα μυστικότητα στο νησί με μοναδικό σκοπό να κλείσουν το τοπικό «παράνομο» κανάλι, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στο αυτόφωρο ιδιοκτήτες και δημοσιογράφους . Έτσι χθες το πρωί μας συνέλαβαν και μας οδήγησαν στο Αστυνομικό τμήμα ενώ την ίδια  ώρα μαζί με ειρηνοδίκη, περιπολικά και μυστικούς αστυνομικούς πήγαν στο βουνό του προφήτη Ηλία και κατέσχεσαν τα μηχανήματα εκπομπής μας.
Όταν έφτασε η ώρα να οδηγηθούμε με χειροπέδες στην Νάξο η εισαγγελέας έδωσε εντολή να μας αφήσουν ελευθέρους αφού  παραμείναμε  υπό κράτηση 10 ολόκληρες ώρες. Η παρέμβαση των Αστυνομικών και των υπαλλήλων της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών ήταν όπως μας είπαν αυτεπάγγελτη, δηλαδή απλά ήθελαν να εφαρμόσουν το νόμο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το κανάλι της Σαντορίνης διαθέτει πολλές αποφάσεις  δικαστηρίων αλλά και βρίσκεται σε προσπάθεια να εξασφαλίσει προσωρινή άδεια λειτουργίας.
Σήμερα το μεσημέρι 13:00 σε ειδική εκπομπή θα σας αναλύσουμε τα σχέδια του σκοτεινού ρόλου που έχουν παίξει για το θέμα αυτό διάφορα πρόσωπα. Το κανάλι συνεχίζει να λειτουργεί διαδικτυακά για όσους είναι συνδεδεμένοι στο internet.


Πηγή : http://cyclades24.gr/