Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τα αιολικά πάρκα στη Νάξο κατέθεσε η Πε.Κι.Ν.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, συνεπής στις θέσεις που ανέπτυξε, πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επ...



Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου, συνεπής στις θέσεις που ανέπτυξε, πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα δυο αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στο νησί από την εταιρεία DAMCO συμφερόντων Κοπελούζου. Την αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα συνυπογράφουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Πολιτιστική-Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριώτισσα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας», ενώ πολλοί ακόμα κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν σαν φυσικά πρόσωπα.


Είναι γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι ήθελαν να συμμετάσχουν στην αίτηση ακύρωσης αλλά χρονικοί και δικονομικοί  περιορισμοί δεν το επέτρεψαν.

Είναι γνωστό στη ναξιακή κοινωνία ότι εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου έχει κινητοποιηθεί ενάντια στην κατασκευή μεγάλων ιδιωτικών αιολικών σταθμών και έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε χωριά του νησιού (Κωμιακή, Χαλκί, Φιλώτι). 

Εκτιμώντας ότι οι δυο αιολικές βιομηχανικές ζώνες με τις 30 ανεμογεννήτριες ύψους 113 μέτρων μαζί με τη συνοδή οδοποιία μήκους 22χλμ, τόσο στην περιοχή των Μελάνων όσο και στο Κανάκι και βορειοανατολικά της Αγιασού, θα προκαλέσουν υποβάθμιση και σοβαρή καταστροφή του περιβάλλοντος της Νάξου μόνο και μόνο για την κερδοφορία μιας ιδιωτικής επιχείρησης, η Πε.Κι.Ν καλεί τα μέλη της και όλους όσοι ενδιαφέρονται να αντισταθούμε στα σχέδια βιομηχανοποίησης και να υπερασπιστούμε το μοναδικό ναξιακό τοπίο.

Η Πε.Κι.Ν συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στα Αιολικά Νάξου η οποία σαν πρώτο βήμα ξεκινάει την έγκυρη, με βάση τη μελέτη του έργου, πληροφόρηση σε χωριά και συλλόγους. 

Ήδη η Κίνηση παρευρέθηκε στο Κουρουνοχώρι μετά από πρόσκληση του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου την περασμένη Κυριακή σε μαζική συγκέντρωση των κατοίκων προς ενημέρωση και κινητοποίησή τους.


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/