Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ενας νεκρός στη Ρόδο , Ο διακινητής έριξε στη θάλασσα τους μετανάστες

Μια νέα περιπέτεια για μετανάστες σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όταν ο διακινητής που τους μετέφερε του...


Μια νέα περιπέτεια για μετανάστες σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όταν ο διακινητής που τους μετέφερε τους υποχρέωσε να πέσουν στη θάλασσα και αυτός διέφυγε με το ταχύπλοο σκάφος. Αποτέλεσμα ήταν ένας άνδρας να πνιγεί και οκτώ (μία γυναίκα και επτά άνδρες) να καταφέρουν να κολυμπήσουν και να βγουν στην ακτή.

Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή Λαδικό της Ρόδου, όπου, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ότι οκτώ αλλοδαποί βρίσκονται στην παραλία «Αντονι Κουίν» της Ρόδου. Αμέσως στην περιοχή πήγαν λιμενικοί που εντόπισαν τους μετανάστες, οι οποίοι εξιστόρησαν την περιπέτειά τους και επίσης δήλωσαν ότι στο σκάφος επέβαινε μαζί τους ακόμα ένας άνδρας, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν.

Ετσι, ξεκίνησε έρευνα από ξηράς με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και από θαλάσσης από ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, προσωπικό του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε κοντά στον όρμο «Αντονι Κουίν» τον αγνοούμενο χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε αρχικά στο λιμάνι Μανδρακίου Ρόδου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΧΡ.ΠΑΠ.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στου κουφού την πόρτα

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς εξέφρασε χθες και μοιράστηκε με τους συναδέλφους του μέσω τουίτερ την ανησυχία του για τη νέα έξαρση της εχθρότητας απέναντι στους μετανάστες στην Ελλάδα, κάνοντας έκκληση ειδικά στους πολιτικούς: «Είμαι ανήσυχος για τη νέα έξαρση αντιμεταναστευτικών λόγων στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να αποφεύγουν τις ρητορείες του μίσους».

Πηγή : http://www.efsyn.gr/