Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ποδηλατοβόλτα στη Νάξο: Μήνυμα επαναλαμβανόμενο που δεν λαμβάνουν οι διοικούντες!

Η έντονη συννεφιά δεν πτόησε τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συναντηθούν το πρωί της Κ...

Η έντονη συννεφιά δεν πτόησε τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συναντηθούν το πρωί της Κυριακή στην κεντρική πλατεία στην Παραλία της Χώρας Νάξου για να κάνουν την ποδηλατοβόλτα τους.



Φέτος υπήρχε η επιλογή δύο διαδρομών, η μια εύκολη συνοδευόμενη μέσα στη Χώρα και η δεύτερη συνοδευόμενη μέχρι την Αγία Άννα και τον Άγιο Προκόπιο.

Οι ποδηλάτες έδωσαν το "παρών" στην αφετηρία





Η διοργάνωση και αυτή τη φορά ήταν του Island Events



Μετά τις απαραίτητες οδηγίες... η ποδηλατοβόλτα ξεκίνησε προς ευχαρίστηση των φίλων του ποδηλάτου, που με αυτόν τον τρόπο μεταφέρουν ένα μήνυμα σε διοικούντες και πολίτες. Το ποδήλατο μας μεταφέρει ενώ ασκούμαστε και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον.



Παρ’ ότι όμως όλο και περισσότεροι επιθυμούν να μεταφέρονται με ποδήλατο, στη Νάξο παρ’ ότι πρόσφατα υλοποιήθηκαν έργα κυκλοφοριακού, σε αντίθεση με άλλες ακόμη και νησιωτικές πόλεις, κανένας ποδηλατόδρομος δεν δημιουργήθηκε.

Καμία μέριμνα για ένα μέσο που όλοι βλέπουν αρκετά χρόνια τώρα, ότι έχει πολλούς λάτρεις και στον τουρισμό.

Η περιήγηση του νησιού με ποδήλατα είναι συχνό φαινόμενο στη Νάξο και ξεκινά από την άνοιξη.

Μιλούν και εντάσσουν το ποδήλατο ως θεματικό τουριστικό είδος, όμως μέχρι εκεί.

Χωρίς υποδομές, ποτέ δεν μπορείς να υπερασπίσεις κάτι που προτείνεις και που η Νάξος μπορεί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό, αφού η γεωφυσική που έχει είναι μοναδική και ιδανική για πολλές... ποδηλατοβόλτες.





Και ενώ οι ποδηλάτες έχουν δικαίωμα να κινούνται μέσα στην πόλη, είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο, ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία και αποτρέπουμε πολύ συχνά να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο αφού ο φόβος για ένα ατύχημα ελλωχεύει.



Στις μέρες μας η ποιότητα ζωής είναι ακόμη πιο σημαντική, όταν μάλιστα δεν απαιτούνται μεγάλα ποσά για να μπορεί να την έχει ο καθένας.

Πόσο μάλλον στην περιφέρεια, στα νησιά, που πολλοί επιλέγουν ως τόπους διαμονής ακριβώς για λόγους που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής που δεν μπορούν να έχουν σε μεγάλες πόλεις.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε να πληροφορηθούμε πώς σκέπτονται οι επίδοξοι δήμαρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι υποψήφιοι των συνδυασμών για αυτόν τον τομέα, που αφορά σε έργα που θα μπουν εμπόδιο στην περαιτέρω αστικοποίηση μικρών ή μεγαλύτερων νησιωτικών πόλεων γιατί αν και είναι γνωστό σε όλους ότι ουκ εν το πολλώ το ευ, ακόμη και σήμερα επιμένουν οι διοικούντες να ταυτίζουν την ανάπτυξη μόνο με τα "μεγάλα" έργα ενώ η καθημερινότητα πολιτών και τουριστών υποβαθμίζεται συνεχώς...


Πηγή : http://www.naxos-news.gr/