Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Στην Κώ βρέθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ...



Στην Κώ βρέθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με συνέντευξη τύπου την 11η πρωινή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ήταν ο τουρισμός ως κεντρικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, ο δευτερογενής τομέας που στο νησι της Κω είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και οι βασικές υποδομές που το νησί στερείται παρα το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί 4 κοινοτικά πλαίσια στήριξης που έδιναν με ευχέρεια την δυνατότητα υλοποίησης τους. 

Απο τις ερωτήσεις που οι δημοσιογράφοι έθεσαν στον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αναδείχθηκε η πολύ μεγάλη σημασία που έχει για το νησί και την επιχειρηματική κοινότητα της Κω η αεροπορική του σύνδεση με ευρωπαικές πόλεις μέσω εταιριών χαμηλού κοστους και κυρίως την Ιρλανδική αεροπορική εταιρία low cost Ryanair. Απαντώντας στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως, όντας εκ των πρωτεργατών υλοποίησης αντίστοιχων συνεργασιών που την περίοδο 2010 - 2011 είχαν οδηγήσει και στην πρώτη, στην ιστορία των νησιών, 12μηνη αεροπορική σύνδεση των δυο μεγάλων τουριστικών προορισμών, της Ρόδου και της Κω με ευρωπαικές πόλεις, υλοποιώντας στο μέγιστο τον επι δεκαετίες ανεκπλήρωτο στόχο επιμηκυνσης της τουριστικης περιόδου, παραμένει πιστός στον παραπάνω στόχο και δήλωσε την δέσμευση του για ενεργόποιηση της περιφερειας Νοτίου Αιγαίου που σε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων ετών παρέμεινε αδιάφορος θεατής των εξελίξεων σε ένα ζήτημα πρώτης γραμμής για την τουριστική βιομηχανία των νησιών.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των τριών πρώτων υποψηφίων της περιφερειακής κίνησης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για την περιφερειακή ενότητα Κω, των κ.κ. Γεώργιου Χαλκιδιού, Νικόλαου Τσακίρη και Μηνά Οικονόμου. Τρία πρόσωπα πολύ γνωστά στην κοινωνία της Κω με πολυσχιδή επαγγελματικη, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Οι κ.κ. Γεώργιος Χαλκιδιός, Νικόλαος Τσακίρης και Μηνάς Οικονόμου, στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για την βαθιά τους πίστη στην ανάγκη ανατροπής του υφιστάμενου μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας Νότίου Αιγαίου, στην ευκαιρία που δίνεται στα νησιά της Περιφέρειας για κάλυψη του ελλέιματος της ανταγωνιστικότητας τους κατα την προσεχή προγραμματική περίοδο και στη δέσμευση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου να υπηρετήσει αποφασιστικά και στοχευμένα τις ανάγκες των νησιών.

Ακολούθησε περιοδεί4α του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στην πόλη και τα χωριά της Κω και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δείπνο που οργανώθηκε σε εστιατόριο της Κω στο οποίο παρευρέθηκαν δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές της περιφερειακης κίνησης "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".