Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σήμερα στο Εφετείο Σύρου η υπόθεση για την καταδίκη Βερώνη

Συζητείται σήμερα στο Εφετείο Σύρου η έφεση που είχε ασκήσει ο Χρήστος Βερώνης κατά της καταδικαστικής απόφασης ποινής φυλάκισης τριών ε...

Σήμερα στο Εφετείο Σύρου η υπόθεση για την καταδίκη Βερώνη
Συζητείται σήμερα στο Εφετείο Σύρου η έφεση που είχε ασκήσει ο Χρήστος Βερώνης κατά της καταδικαστικής απόφασης ποινής φυλάκισης τριών ετών και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων που του επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στις 30 Ιανουαρίου 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση που αφορούσε μια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του 2007 (η οποία αν και δεν είχε ληφθεί, όπως τονίσθηκε βρέθηκε εν συνεχεία υπογεγραμμένη), μετά από μήνυση του βεβαρημένου με πολλές καταδίκες Σ. Μαυρέλη. Μάλιστα την εποχή εκείνη ο μηνυτής εξέτιε ποινή φυλάκισης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Καταπέλτης εναντίων του πρώην Δημάρχου ήταν τότε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σκαγιάς, ο οποίος ως Δημοτικός Σύμβουλος το 2007 με τον συνδυασμό του Αντρέα Φιορεντίνου και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο είχε δώσει πληροφορίες και έγγραφα στον Μαυρέλη.

Ο ίδιος μαζί με τα μέλη της πρώην Οικονομικής Επιτροπής (Αθ. Κουσαθανά Μέγα, Αλέκο Βαμβακούρη και Νικόλα Σαλάχα), που σημειωτέον αθωώθηκαν τότε από το δικαστήριο, βρίσκονται ήδη από χθες στην Σύρο για την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση είχε διχάσει τότε τους δικαστές καθώς ο εισαγγελέας αρχικά είχε προτείνει την αθώωση όλων των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν "έννομες συνέπειες". Τελικά αθωώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής αλλά όχι και ο πρώην Δήμαρχος.
Για "απόφαση που δεν τιμά την ελληνική δικαιοσύνη" είχε κάνει λόγο τότε στην MYKONOS NEWS, η συνήγορος των μελών της Οικονομικής Επιτροπής κα Αλέκα Δήμου.
 Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης εκτυλίσσεται σήμερα στο Εφετείο της Σύρου και έχει αύξοντα αριθμό 6. 


Πηγή : http://cyclades24.gr/