Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με επιτυχία διεξήχθη σεμινάριο του Λιμενικού Σώματος

Από 20-21/ Φεβρουαρίου 2014 διεξήχθη στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, ενημέρωση (σεμινάριο) ...



Από 20-21/ Φεβρουαρίου 2014 διεξήχθη στον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, ενημέρωση (σεμινάριο) των στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε οικονομικά θέματα, που διοργάνωσε η 6η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνεργασία των Διευθύνσεων ΔΙΧΕΔΑΠ-ΔΟΣΠΑΣΠ του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Στην παραπάνω ενημέρωση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης (VIDEO CONFERENCE) οι υπεύθυνοι οικονομικοί Διαχειριστές των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων Σύρου, Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Ίου, Μήλου, Θήρας αλλά και τηςΣάμου, καθώς και των υπολοίπων Λιμενικών Αρχών / Υπηρεσιών της χώρας, μέσω διαδικτύου (live streaming). Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα της παρέμβασης των συμμετεχόντων στην ενημέρωση, είτε ζωντανά, είτε μέσω υποβολής ερωτημάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.



Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα παρακάτω:
Νομοθεσία περί Δημοσίου Λογιστικού και Αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης, Διάκριση προϋπολογισμών του ΥΝΑ σε επιμέρους ειδικούς φορείς, Κατηγορίες δαπανών σε ΚΑΕ Κεντρικών και Περιφερειακών υπηρεσιών ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., Κατ’ αποκοπήν χορηγήματα για γραφικά, καθαριότητα και θέρμανση, Δαπάνες μέσω Παγίας Προκαταβολής, Οδοιπορικά έξοδα εσωτερικού, καθώς και παρουσίαση-περιγραφή μηχανογραφικών εφαρμογών όλων των ανωτέρω αντικειμένων.
Παρουσία του Διευθυντή ΔΙΧΕΔΑΠ Πλοίαρχου Λ.Σ ΤΣΕΛΙΚΗ Αλέξανδρου, εισηγητές στην παρουσίαση των αναφερομένων ενοτήτων ήταν ο Γενικός Διαχειριστής ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ ΤΣΙΚΛΟΣ Δημήτριος, τα στελέχη της ΔΟΣΠΑΣΠ: α)Πλωτάρχης Λ.Σ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικήτας, β) Αρχικελευστής Λ.Σ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γεώργιος, καθώς και τα στελέχη της ΔΙΧΕΔΑΠ: α) Υποπλοίαρχος Λ.Σ ΠΟΠΟΛΑΝΟΣ Γεώργιος β) Κελευστής Λ.Σ ΣΚΟΡΔΑΣ Ιωάννης. Το συντονισμό της διεξαγωγής του σεμιναρίου είχε το στέλεχος της 6ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ανθυπασπιστής Λ.Σ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ Μάρκος, ενώ την παραλαβή και την επεξεργασία των ερωτημάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέλαβαν ο Σημαιοφόρος Λ.Σ ΚΑΨΑΣΚΗΣ Παρασκευάς (Ν/Γ 511) και η Ανθυπασπιστής Λ.Σ ΜΠΙΤΣΙΚΑ Ερασμία (6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ).  Την γενική εποπτεία είχε ο Διοικητής της 6Ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γεώργιος.
Σκοπός του σεμιναρίου (που σημειωτέον παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από περίπου 250 σημεία σε όλη της Ελλάδα) ήταν η διευκόλυνση στην άσκηση των καθηκόντων των στελεχών των Γραφείων Διαχειρίσεων των Λιμενικών Αρχών/Υπηρεσιών σε ολόκληρη την επικράτεια, καθώς και η ενημέρωσή τους σε νέες μηχανογραφικές εφαρμογές που καθιστούν ταχύτερη και πληρέστερη την διεκπεραίωση οικονομικών δαπανών. Το Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον με τον ίδιο πρωτοποριακό τρόπο, ανάλογες επιμορφωτικές συναντήσεις και σε άλλους τομείς (λ.χ. ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΟΠΛΟΝΟΜΕΙΟ κ.α.), προκειμένου διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την κατάρτιση των στελεχών του.


Πηγή : http://cyclades24.gr/