Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία

Ολοκληρώθηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η ...


Ολοκληρώθηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ...


τα άρθρα για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά στις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκαν και δέκα τροπολογίες, εκ των οποίων η μία ομόφωνα (μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς).

Επίσης, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 40 του νομοσχεδίου (ρυθμίσεις για τους επικουρικούς γιατρούς), ενώ με νομοτεχνική αλλαγή στο άρθρο 5, διασφαλίζεται πως "δεν θα μπορεί μονάχα ο οικογενειακός γιατρός να παραπέμπει στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και οι ειδικευμένοι γιατροί. Εμείς δεν υιοθετούμε το βρετανικό μοντέλο, όπου ο οικογενειακός γιατρός είναι ο θυροφύλακας".
 Από τον υπουργό Υγείας, δεκτή έγινε τροπολογία του Μάκη Βορίδη (ΝΔ) για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ των Κατόχων 'Αδειας Κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων και του ΕΟΠΥΥ.
 Εξάλλου, ο κος Γεωργιάδης αντιμετώπισε ευμενώς, βουλευτικές τροπολογίες του Σταύρου Κοντονή (ΣΥΡΙΖΑ) για την τοποθέτηση παραπληγικών γιατρών και οδοντιάτρων σε προσωποπαγείς θέσεις στο ΕΣΥ, και της 'Αντζελας Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) για τη διευκόλυνση τοποθέτησης γιατρών σε άγονες, νησιώτικες, ή προβληματικές περιοχές - προβλέποντας την ένταξή τους σε προσεχές νομοσχέδιο. Δεκτή προς ένταξη στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έγινε τροπολογία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, για την παραμονή στην υπηρεσία των γιατρών του ΕΣΥ, μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και κοινή τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Καράμπελα και Κουτσούκου, για την λειτουργία των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας - μια τροπολογία που αποτελεί προϊόν συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
 "Επειδή η τροπολογία θέτει ζητήματα που αφορούν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κρίναμε τελικά πως μία τέτοια σοβαρή κίνηση, δεν μπορεί να γίνει δεκτή με τροπολογία - και δεσμευόμαστε να βρίσκεται μέσα στο επόμενο νομοσχέδιο" δήλωσε ο υπουργός.
 Σημειώνεται και τροπολογία που κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, κατά της σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, διαγνωστικών κέντρων που έχουν στη μετοχική τους σύνθεση, γιατρούς που είναι ατομικά συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό - πρόταση που ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα εξετάσει.
πηγή:http://www.naxos-news.gr/